KOSTA NIJE MOGAO DA PODNESE VRŠNJAKE ZBOG OVOGA: Svaki dan gledao decu i nastavnike i ZAVIDEO IM - hteo je samo jedno!


IZVOR: Republika/D.Đ. - 04.02.2024 | 14:38


Dečaka-ubicu izluđivali drugari iz škole!

Foto: Tanjug/AP/Republika
KOSTA NIJE MOGAO DA PODNESE VRŠNJAKE ZBOG OVOGA: Svaki dan gledao decu i nastavnike i ZAVIDEO IM - hteo je samo jedno!

Kosta Kecmanović (14) koji je sa samo 13 godina izvršio stravičan masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru i ubio devetoro đaka i čuvara škole, nije mogao da podnese kad nije u centru pažnje, saznaje Republika!

Prema izvorima iz istrage, dečaka-ubicu su nervirali nastavnici i njihovi miljenici. 

- U svakom razredu postoje đaci koji zbog svojih odlično odrađenih zadataka, primerenog ponašanja ili dodatnih vannastavnih aktivnosti sa kojima se ističu, od pojedinih nastavnika budu pohvaljeni, pa tako i u tadašnjem 7-2. Upravo je to ono što je Kostu nerviralo. Jednostavno nije podnosio kada u nečemu nije on najbolji i kada se ne priča o njemu, već o nekom drugom učeniku - objašnjava izvor upoznat sa slučajem i dodaje da je dečak-ubica uglavnom zavideo devojčicama iz svog odeljenja:

- Devojčice su po prirodi mirnije i poslušnije nego dečaci, a osim toga, bile su veoma pametne, osvajale su nagrade i bile miljenice među nastavnicima škole. Kosta je u nekim predmetima kaskao za njima i to ga je izluđivalo. 

Da podsetimo, jeziv zločin se dogodio 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je dečak Kosta Kecmanović uleteo naoružan u zgradu u 8.40 sati. Sa vrata škole je upucao radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, koji je ubrzo podlegao povredama. Dečak se onda ustremio na tri učenice koje je ubio.

Krvavi pir Kosta je nastavio u kabinetu istorije gde je čas imalo njegovo odeljenje VII/2. Ranio je nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović, a onda je otvorio vatru na drugove. Ubio je u prvi mah petoro učenika, a šestoro ranio.

Na nesreću, još jedna učenica OŠ "Vladislav Ribnikar" je nakon 12 dana borbe podlegla povredama, čime je broj žrtava povećan na deset. 

BONUS VIDEO