PRETUČEN DEČAK (11) U SREMSKIM KARLOVCIMA! Vršnjaci ga batinali posle škole, presavijao se od bolova!


IZVOR: Republika/A.D. - 26.01.2024 | 18:24


Stravično vršnjačko nasilje u Sremskim Karlovcima.

Foto: pixabay.com
PRETUČEN DEČAK (11) U SREMSKIM KARLOVCIMA! Vršnjaci ga batinali posle škole, presavijao se od bolova!

Jedanaestogodišnji dečak iz Sremskih Karlovaca, pretrpeo je nasilje navodno, od svojih vršnjaka vraćajući se iz škole. Udarili su ga ispod oka i u potiljak, a pretučen je i njegov drug.

Njegova majka A.Š. zatekla je 23. januara, kada se vratila sa posla, sina uplakanog i modrog na krevetu. Strahuje za bezbednost svog deteta, a kako kaže, nije prvi put da se ovakvo nasilje dešava.

Ispričala je da je njen sin u početku odbijao da govori, ali da je na njeno insistiranje konačno otkrio kroz šta je prošao.

- On se u utorak vraćao sa drugom iz škole kada su ti problematični dečaci počeli da ih prate. Nakon toga prišli su mom sinu i zadali mu udarac ispod oka, posle par metara napali su i njegovog druga - počela je priču A. Š.

Dalje, tvrdi, da je njen sin uzeo telefon kako bi snimio maltretiranje i imao dokaz za ono što je doživeo, ali kada su dvojida dečaka shvatila šta radi, navodno su ga udarili u potiljak.

- Presavio se od bola i skoro ostao bez svesti, počeli su i da ga vređaju. Kada nam je sve ispričao odmah smo obavestili i školu i policiju - navela je majka i istakla da ovo nije prvi put da njen sin trpi nasilje od istih dečaka, te da su je pre nekoliko meseci zvali iz škole zbog incidenta.

- Pedagog me je zvao da dam izjavu, jer je jedan od tih dečaka napao moje dete i pocepao mu pantalone. A ni tu nije bio kraj, već je nastavio da ga zadirkuje i gurka - otkrila je ona za Informer i dodala da dečaka ni nakon toga nisu ostavili na miru, već da su počeli da mu upućuju i stravične pretnje.

Ovaj slučaj, kako je i potvrđeno, prijavljen je policiji, a kasnije je prosleđen i tužilaštvu kao i centru za socijalni rad, međutim, ruke su vezane jer su u pitanju maoletnici.

BONUS VIDEO