DEDA IZ SRBIJE IZREŠETAO UNUKU ŽENU U ŠVAJCARSKOJ! U devojku ispalio šest metaka, porodica neutešna - preti mu doživotna robija!


IZVOR: Sanja Bojanović - 09.01.2024 | 11:03


Stravično ubistvo šokiralo Švajcarsku.

Foto: Shutterstock
DEDA IZ SRBIJE IZREŠETAO UNUKU ŽENU U ŠVAJCARSKOJ! U devojku ispalio šest metaka, porodica neutešna - preti mu doživotna robija!

U utorak će se 79-godišnji deda iz Srbije pojaviti na sudu u Švajcarskoj, optužen za ubistvo 32-godišnje Ksenije K., supruge svog unuka. Zločin se dogodio 2021. godine, a deda se tereti da je pucao i ubio Kseniju nakon što je podnela zahtev za razvod braka.

Prema navodima javnog tužilaštva, okidač za zločin bio je Ksenijin odlazak i namera da započne novi život, što nije bilo u skladu sa vrednostima optuženog. Zločin se desio kada je deda neočekivano posetio Ksenijin stan u Švajcarskoj i pucao u nju šest puta dok je bila sama u kući sa praunukom.

- Žena se stoga nije ponašala u skladu sa njegovim vrednostima - što je ukaljalo njegovu čast i čast njegove porodice, navode u tužilaštvu.

Prema izveštaju tužilaštva, osumnjičeni je specijalno putovao u Švajcarsku kako bi izvršio zločin. Ksenijin muž, unuk optuženog, izjavio je da mu je srce slomljeno nakon gubitka supruge.

Prema tužilaštvu, kada je ostao sam sa žrtvom i 19-mesečnim praunukom, izvadio je pištolj i upucao Kseniju šest puta iz blizine, tri puta u glavu i tri puta u gornji deo tela.

Deda se suočava sa ozbiljnom kaznom zatvora, od 10 godina do doživotne robije, ako ga sud proglasi krivim. Osumnjičeni negira bilo kakvu povezanost sa zločinom.

BONUS VIDEO