PREDAO SE DUŠKO ŠARIĆ! Potvrdio njegov advokat!


IZVOR: Sanja Bojanović - 04.01.2024 | 12:22


Njegov branilac, advokat Radoslav Baćović "Vijestima" je saopštio da se Šarić dobrovoljno stavio na raspolaganje pravosudnim organima Srbije.

Foto: Tanjug, e-stock/A. BAČLIJA, Printskrin/youtube, shutterstock
PREDAO SE DUŠKO ŠARIĆ! Potvrdio njegov advokat!

Pljevljak Duško Šarić predao se jutros srpskoj policiji, nakon čega je sproveden u posebnu pritvorsku jedinicu.

Njegov branilac, advokat Radoslav Baćović "Vijestima" je saopštio da se Šarić dobrovoljno stavio na raspolaganje pravosudnim organima Srbije.

- Biće izveden pred sudiju za istragu, nakon čega ćemo videti kakve ćemo dalje korake preduzeti - rekao je Baćović.

Podsetimo, pljevljak Darko Šarić, kome se u Beogradu sudi za šverc velikih količina kokaina iz Južne Amerike u Evropu i pranje novca, tokom boravaka u inostranstvu i dugogodišnjeg skrivanja pred međunarodnim poternicama, koristio je čak 11 različitih pasoša od kojih su srpski i slovački bili na njegovo ime dok su svi ostali imali lažni identitet.

- Šarić je za Južnu Afriku otputovao 3. aprila 2011. godine, sa grčkim pasošem. U toj zemlji je boravio oko godinu. Posle toga se vratio u Švajcarsku gde se skrivao u trouglu Sen Galen - Cirih - Ženeva. Neki obaveštajni izvori su tvrdili da je tamo bio sve do trenutka kada je odlučio da se preda - kaže izvor RTCG.

Navodi da sve govori u prilog tome kako su odbeglom narkobosu čitavo vreme na tragu bili agenti za borbu protiv droge, i da je on, dok je boravio u Južnoafričkoj Republici sarađivao sa njima i obezbedio im neke jako važne informacije.

BONUS VIDEO