"KOSTA KECMANOVIĆ JE TRENIRANI UBICA"! Roditelji nastradalih u Ribnikaru: Kod njih i ćerka drži pištolj, o čemu oni da pričaju nama koji smo ostali bez dece?!


IZVOR: Republika/Ž.Š. - 03.01.2024 | 15:28


Roditelji nastradalih otkrili i šta je maloletni zločinac priznao u istrazi.

Foto: ST/Nemanja Pančić
"KOSTA KECMANOVIĆ JE TRENIRANI UBICA"! Roditelji nastradalih u Ribnikaru: Kod njih i ćerka drži pištolj, o čemu oni da pričaju nama koji smo ostali bez dece?!

Najdublje pogođeni ubistvom dece u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar", roditelji devetoro stradale dece pokazali su nadljudsku snagu i čojstvo i pred sudom prošle nedelje.
Kostu Kecmanovića nijednom nisu oslovili ni kao ubicu, ni kao monstruma iako im je uzeo najsvetile što imaju. Uporni u nameri da dokažu da je Vladimir Kecmanović doktor radiologije, Kostin otac obučavao sina da puca, ali i ćerku, istakli su da im je taj podatak izuzetno važan. 

Foto: Printscreen/YouTube, Republika/Ustupljene fotografije

U istrazi sa video zapisa streljane je skinuta fotografije na kojoj Kostina sestra puca iz pistolja

- Kod njih i ćerka drži pištolj. Videli smo slike. Pa o čemu da pričaju ti ljudi nama koji smo ostali bez dece jer je njihov sin mogao da radi šta mu se prohte - rekao je Zoran Martinović.

Uz Katarininog oca i drugi roditelji žrtava isticali su da im je stalo da njegovi roditelji prihvate odgovornost za zločin sina, ali i ponašanje ćerke.  
 
- Svi mi, roditelji čija deca su ubijena, prošli smo istu agoniju lutanja po bolnicama i nadu da ti je dete medu živima. Meni treba epilog zašto je moje dete stradalo i zašto neko odbija odgovornost. Roditelje smatram odgovornim u istoj meri kako bih sebe smatrao da je obrnuta situacija. Ja sa tim ljudski ne bih mogao da se nosim, da neko ko je deo mene tako nešto uradi. Ne mogu da shvatim da iz jedne porodice izađe dete koje svima izgleda kao trenirani ubica. Oni gaje nepostojanje osećaja odgovornosti - razočarano je rekao otac ubijene balerine.  

Foto: Facebook, ST/Vladimir Lukić, Privatna arhiva

Dete je ubilo devetoro dece i školskog čuvara

O Kosti, Zoran je ispričao da je saznao posebne detalje. Rekao je da je vezano za promenu smene dečak naveo razlog da se u okruženju u kojem je proveo šest godina ne oseća dobro i da je zanemaren i zapostavljen. 

- Zašto se onda tim protiv nasilja i psiholog nisu time bavili. Iz svih spisa i snimaka iz istrage vidim da u toj porodici nije postojala nikakva emotivna povezanost. Ćerka je u svom odeljenju imala probleme, pokazivala je različita lica. Pred odraslima je bila tiha i gledala u pod, a pred decom...- ispričali su roditelji Kecmanovićevih žrtava dopunjavajući se međusobno.