PUCAO NA SPLAVU PUNOM LJUDI! Osamnaestogodišnjak se posvađao sa obezbeđenjem, pa odlučio da pokaže ''silu''!


IZVOR: Republika/A.D. - 13.12.2023 | 12:32


Uhapšen mladić (18) zbog pucnjave na splavu.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović, Shutterstock
PUCAO NA SPLAVU PUNOM LJUDI! Osamnaestogodišnjak se posvađao sa obezbeđenjem, pa odlučio da pokaže ''silu''!

Policija u Novom Sadu uhapsila je osamnaestogodišnjeg mladića N. M. iz Bačke Palanke zbog izazivanja opšte opasnosti i nedozvoljene proizvodnje, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Naime, sumnja se da je on, prošle godine, posle sukoba sa radnicima obezbeđenja na jednom novosadskom splavu, ispalio više hitaca iz vatrenog oružja.

Na sreću, u pucnjavi niko nije povređen, a policija je, na licu mesta, pronašla nelegalni pištolj koji je, kako se sumnja, korišćen za izvršenje krivičnog dela.

N. M. je određeno zadržavanje do 48 sati i biće priveden, uz krivičnu prijavu, višem javnom tužiocu u Novom Sadu.

Podsetimo, u noći između ponedeljkai utorka, splav "Boem" kome je tada bilo otvaranje na Dunavu u Smederevu, potonuo je dok je na njemu bilo nekoliko stotina posetilaca.

Nekoliko stotina ljudi završilo je do kolena u vodi kada je splav počeo da tone. U trenutku kada je voda počela da nadire, na splavu je bilo više stotina ljudi, ali, kako saznaje Republika od očevidaca, na sreću niko nije povređen.

- Voda je odjednom počela da ulazi i krenuo je da tone. Panike nije bilo. Svaka čast svima, jer su bili pribrani i polako izašli - rekao je za Republiku Nikola Milunović koji se našao na splavu u trenutku kada je tonuo.

- Svi smo mokri! Ja sam se nekoliko puta vraćao ljudima po stvari, izašao sam svima u susret koliko sam mogao - dodao je i naglasio da niko ovom prilikom nije povređen.

BONUS VIDEO