PACOLIJEV SAVETNIK PLATIO SMRT ŽENE! UBICAMA DAO 30.000 EVRA: Filmski rasplet zločina u Prištini


IZVOR: Nenad VELJOVIĆ - 02.12.2023 | 22:45


Naim Murselji uhapšen dok je primao saučešća na sahrani supruge Ljiridone, čije ubistvo je naručio.

Foto: Privatna arhiva
PACOLIJEV SAVETNIK PLATIO SMRT ŽENE! UBICAMA DAO 30.000 EVRA: Filmski rasplet zločina u Prištini

Dok je primao saučešća na sahrani supruge Ljiridone Murselji na groblju u Đakovici, policija je stavila lisice na ruke Naimu Murseljiju, suprugu ubijene žene. To je epilog filmske priče o zločinu u Prištini koji je šokirao Kosmet. Naim je osumnjičen da je naručio njenu likvidaciju i da je taj zločin platio 30.000 evra.

Ubistvo Ljiridone Murselji u okolini Prištine koje se dogodilo u sredu podiglo je na noge javnost na KiM jer se istragom ispostavilo da ga je naručio njen suprug, ali i da je u zločin umešan njegov rođak, aktivni pripadnik tzv. kosovskih bezbednosnih snaga (KBS).

Kuštrim Kokala, pripadnik tzv. KBS, treća je osoba uhapšena u vezi s ubistvom Ljiridone. Pre njega je uhapšen Granit Plava, kom je Naim Murselji naručio ubistvo uz finansijsku nadoknadu od 15.000 evra pre ubistva i isti iznos nakon njega, prenose mediji u Prištini.

Iz tzv. KBS potvrdili su da je u ubistvo umešan njihov pripadnik i da se radi o izolovanom slučaju.

Osim Naima, koji je bivši savetnik Bedžeta Pacolija, nekadašnjeg predsednika i premijera tzv. države Kosovo, i bezbednjaka Kokale, u zločin je umešan i Plava, za kog mediji na KiM navode da je lekar. On je navodno i pucao u Ljiridonu.

Lekar je, navodno, priznao da mu je Naim naručio ubistvo.

Foto: Privatna arhiva

Mesto zločina

Policija je u akciji hapšenja izvela raciju na dve lokacije u Đakovici, odakle potiče Murselji. Nađeno je i oduzeto oružje kojim je navodno počinjen zločin.

Ljiridona Murselji ubijena je u sredu, oko 20 sati, u automobilu nedaleko od svoje kuće na periferiji Prištine. Policija tzv. države Kosovo saopštila je tada da je Murseljijeva u kolima bila sa suprugom.

Prištinski mediji su prenosili da je ubijena nakon što su ih nepoznati napadači opljačkali.

- Prijavljeno je da je žrtvu, dok je bila sa suprugom i njihovo dvoje dece u automobilu, zaustavila nepoznata naoružana osoba i oduzela joj sve dragocenosti, nakon čega je ubijena. Njen muž, koji je uspeo da napusti auto s njihovo dvoje dece, ispitan je u vezi sa slučajem. Na lice mesta izašle su nadležne policijske jedinice, tužilac i Hitna pomoć, a lekar je konstatovao smrt žene. Prema nalogu tužioca, telo nastradale je poslato na obdukciju - navela je policija neposredno posle zločina.

U prvi mah ovaj slučaj okarakterisan je kao pljačka sa smrtnim ishodom.
Novi dokazi su, međutim, istragu usmerili ka mužu ubijene, bezbednjaku i lekaru. Motiv zločina još nije poznat.

Najbogatiji čovek Kosmeta

Foto: youtube.com/Gazeta INFOKUS

Bedžet Pacoli

Nakon hapšenja oglasio se i Bedžet Pacoli, koji je na Fejsbuku naveo da je šokiran zbog ubistva i poručio da ko god stoji iza "ovog strašnog i sablasnog čina" mora da bude izveden pred lice pravde i dobije maksimalnu kaznu.
Pacoli je s prijavljenom imovinom, vrednom 743 miliona evra, zvanično najbogatiji čovek u tzv. državi Kosovo. Prijavio je nekretnine vredne 210 miliona evra, a samo jedna njegova kuća vredi skoro 18 miliona evra, preneo je KosSev pisanje prištinskih medija. Za hotel "Swiss Diamond" naveo je da vredi 42 miliona evra, a u pokretnu imovinu svrstao je avion, za koji je naveo da košta osam miliona evra. Pored aviona, prijavio je i osam vozila.

BONUS VIDEO