MILAŠINOVIĆ OSUĐEN NA 20 GODINA ZATVORA! Izrečena presuda za ubistvo Luke Žižića!


IZVOR: Republika - 16.11.2023 | 14:29


Luka Žižić (37) iz Novog Beograda ubijen je u svom lokalu, kada je mladić obučen u radno odela u njega ispalio 11 hitaca iz pištolja CZ 99 mm.

Foto: ST/Nikola Mutić, Adelarda Popović
MILAŠINOVIĆ OSUĐEN NA 20 GODINA ZATVORA! Izrečena presuda za ubistvo Luke Žižića!

Stefan Milašinović osuđen je na 20 godina zatvora zbog ubistva Luke Žižića 28. aprila 2022. godine u njegovom kafiću "Ritual".

Jovan Ugrenović osuđen je na 18 meseci za pomaganje Milašinoviću da se sakrije.

Podsetimo, Luka Žižić (37) iz Novog Beograda ubijen je u svom lokalu, kada je mladić obučen u radno odela u njega ispalio 11 hitaca iz pištolja CZ 99 mm. Luka je sedeo za stolom sa trojicom prijatelja, a njegov brat Vukan je to veče radio za šankom.

U kafić je ušao čovek u radničkom odelu, kačketu, rukavicama i hirurškom maskom na licu i zamolio da ode u toalet. Posle dva minuta je izašao i otišao bez reči, da bi se za koji minut vratio i čim je ušao zapucao na Luku.

Vukan i prijatelj Nikola su skočili na njega, oteli mu pištolj i skinuli masku, pa su mu lice snimile nadzorne kamere.

Napadač, obučen u radničku odeću, kačket, rukavice i hiruršku masku, prišao je Žižiću i bez reči otvorio vatru. Prisutni su uspeli da mu otmu pištolj i skinu masku, što je zabeležila nadzorna kamera. Napadač je, međutim, uspeo da pobegne, ali je nekoliko dana kasnije uhapšen u Kraljevu.

Stefan Milašinović priznao je ubistvo i izrazio kajanje, tvrdeći da ne poznaje drugooptuženog Jovana Ugrenovića.

Ugrenoviću se sudi za pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, optužujući ga da je Milašinoviću obezbedio sklonište u brvnari u Kraljevu nakon zločina.

Milašinović je svedočio o odlasku u Kraljevo nakon ubistva, tvrdeći da je dobio smeštaj od strane poznanika, dok Ugrenović nije znao detalje o njegovom zločinu.