DEČAK (14) ZAKLAO ŠEST KOMŠIJSKIH PASA: Prerezao im vratove, JAVNOST ŠOKIRANA


IZVOR: Republika - 04.11.2023 | 17:57


Zverstvo nad životinjama u Širokom Brijegu šokiralo je javnost i uznemirilo ljude širom regiona.

Foto: Shutterstock
DEČAK (14) ZAKLAO ŠEST KOMŠIJSKIH PASA: Prerezao im vratove, JAVNOST ŠOKIRANA

 Prema informacijama lokalnih medija, 14-godišnjak je počinio nezapamćen zločin kada je zaklao šestoro pasa u vlasništvu svog komšije.

Fotografije životinja sa prerezanim vratovima su uznemirile javnost, a prema navodima, maloletnik je to učinio kao odmazdu nakon što je jedan od pasa udavio tri kokoške u njegovom komšiluku.

Kako saznaje Avaz, ovaj užasni događaj nije prijavljen policiji, ali je dežurni kantonalni tužilac Josip Aničić izjavio da će biti formiran predmet u vezi sa ovim zločinom. Prema njegovim rečima, zlostavljanje životinja je često povezano sa poremećajem ličnosti.

Ovaj slučaj je izazvao veliku pažnju javnosti i izazvao osudu za takvo okrutno ponašanje prema životinjama. Vlasnik pasa, čije su životinje bile žrtve ovog zločina, nije želeo da komentariše ovaj događaj.

Zločin nad životinjama je krivično delo, a počinilac se može suočiti sa krivičnom odgovornošću. Ovaj slučaj je još jedan podsetnik na važnost zaštite i poštovanja životinja, kao i potrebu za edukacijom o pravilnom postupanju prema njima.

BONUS VIDEO