ANGELINA BI PREŽIVELA DA JE STAVLJEN JEDAN POTPIS NA PAPIR? ZA NJU I KOSTU KECMANOVIĆA NISU VAŽILA ISTA PRAVILA: Evo šta je otkriveno na sudu


IZVOR: Adelarda POPOVIĆ - 21.10.2023 | 10:00


Ona je teško ranjena u masakru i 12 dana je bila u komi iz koje nažalost nije uspela da izađe.

Foto: Republika.rs, Printscreen
ANGELINA BI PREŽIVELA DA JE STAVLJEN JEDAN POTPIS NA PAPIR? ZA NJU I KOSTU KECMANOVIĆA NISU VAŽILA ISTA PRAVILA: Evo šta je otkriveno na sudu

Kostu Kecmanovića su bez posebne papirologije i procedure, njegovi roditelji prebacili u odeljenje 7/2 po završetku šestog razreda, otkriveno je danas na pripremnom ročištu parnice koju su pokrenuli roditelji deset žrtava koje je pomahnitali dečak usmrtio.

U bilingvalno odeljenje za izuzetne učenike koji kompletnu nastavu prate većim delom na francuskom jeziku, Kostu su roditelji prebacili čak iz druge smene i o tome bi trebalo da postoji dokumentacija, jer se to radilo na lični zahtev. 

Punomoćnik porodica ubijene dece, Ognjen Božović tvrdi da je to učinjeno preko veze i da se Kosti pogodovalo. S tim u vezi, ali i drugim postupanjem, prvenstveno u vezi sa merama u cilju zaštite dece od nasilja, on od škole "Vladislav Ribnikar" u kojoj je maloletnik 3. maja napravio masakr, trazi da dostave brojnu dokumentaciju. 

Pored ubice i njegovih roditelja za patnju, strah i duševne bolove zastupnik porodice okrivljuje i školu.

Tvrdi da je jedna od Kecmanovićevih žrtava, trinaestogodišnja Angelina Aćimović tražila da napusti odeljenje 7/2 u koji je išla sa Kostom. Iako nije rekao šta je bio uzrok, Božović se izjasnio da je njena želja bila da se prebaci odeljenje u 7/4. 

- Tražimo da sud od škole traži odgovor kako je Kosta Kecmanović bez ikakve posebne papirilogije urgentno prebačen u 7/2, a da nasuprot tome Anđelku Aćimoviću, ocu ubijene Angeline Aćimović nisu ni odgovorili na zahtev iz januara ovd godine gde je tražio da se ona prebaci u 7/4. Niko mu nije ni odgovorio, a kamoli udovoljio zahtevu - rekao je Božović. 

Predložio je i da sud traži da škola dostavi izveštaj sa svim izostancima Koste sa časova u sedmom razredu zbog sumnje da su mu roditelji pružili loše vaspitanje i davali rđave primere, jer sumnja da su mu pravdali izostanke, koji nisu bili opravdani.

Inače, Angelina Aćimović je teško ranjena u masakru i 12 dana je bila u komi iz koje nažalost nije uspela da izađe.

BONUS VIDEO