MLADIĆ POVREĐEN U FABRICI U OBRENOVCU I DALJE U TEŠKOM STANJU: Kolege apeluju na pomoć, daju krv za njega!


IZVOR: Republika - 19.10.2023 | 12:27


D. L. je u kritičnom stanju primljen u Urgentni centar.

Foto: ST/Petar Divac, Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
MLADIĆ POVREĐEN U FABRICI U OBRENOVCU I DALJE U TEŠKOM STANJU: Kolege apeluju na pomoć, daju krv za njega!

U toku rada na mašini u fabrici "Meita", došlo je do pucanja kamena, što je rezultiralo stradanjem jednog radnika, dok je drugi D. L. teško povređen i bore mu se za život.

Tokom dana, pojavila se informacija o tome da je i ovaj drugi radnik podlegao povredama, ali su iz kompanije to demantovali. Međutim, lekari se i dalje bore za život ovog radnika, a na društvenim mrežama proneo se apel o pomoći. Tačnije, kako saznajemo, donira se krv za ovog mladića.

Istraga o ovom incidentu je u toku, a tužilaštvo je takođe obavešteno o događaju.

Juče je dato i zvanično saopštenje kompanije Mei Ta Europe povodom nesreće u proizvodnom pogonu, a danas se nisu oglašavali.

"U fabrici Mei Ta Europe noćas, 18.10.2023. godine, oko 2 časa posle ponoći dogodio se akcident u proizvodnom pogonu, usled kojeg je naš kolega star 43 godine nastradao, a kolega star 22 godine zadobio povrede i pružena mu je urgentna medicinska pomoć.

Na lice mesta je u najkraćem roku stigla medicinska ekipa i ukazana je momentalna pomoć.

Grupacija Mei Ta Europe bavi se proizvodnjom delova za auto industriju i ima svoje pogone u više zemalja, a u Srbiji zapošljava oko 3.000 zaposlenih.

Sistem rada i tehnologija koja se koristi u celom svetu unutar grupacije je isti, a ovakav akcident se do sada nije desio u drugim zemljama.

Na rasvetljavanju ovog slučaja su uključene sve nadležne institucije, a kompanija će učiniti sve da se okolnosti pod kojima se ovaj slučaj desio detaljno ispitaju kako se ovako nešto ne bi ponovilo.

Izražavamo najdublje saučešće porodici preminulog kolege".

BONUS VIDEO