POZNATO STANJE POVREĐENOG MUŠKARCA U POŽARU U KRAGUJEVCU! Bio je sav crn od dima: Ima opekotinu vrata, primao je kiseonik!


IZVOR: Republika - 04.10.2023 | 08:30


Specijalista urgentne medicine iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac Slobodan Kitanović rekao je da je muškarac koji je povređen u požaru u centru Kragujevca primljen u Urgentni centar i da je dobio odgovarajuću terapiju.

Foto: printskrin/instagram/192_rs
POZNATO STANJE POVREĐENOG MUŠKARCA U POŽARU U KRAGUJEVCU! Bio je sav crn od dima: Ima opekotinu vrata, primao je kiseonik!

- Muška osoba u svesnom stanju je prevezena do Urgentnog centra. Standardno je procesuiran i dobio je odgovarajuću terapiju od naše ekipe. Ostale pacijente koje smo pregledali, bili su pacijenti sa visokim pritiskom, jer su bili pod stresom - istakao je Kitanović za K1.

Kako je naveo, muškarca su vatrogasci izveli do ulaza u zgradu gde je bio požar, posle čega ga su ga prihvatili lekari.

- Koliko sam uspeo da vidim, opekotina je bila na vratu. Od dima je bio sav crn i zato smo ga odmah prevezli do bolnice, jer može da dođe do daljih komplikacija. Dobio je kiseonik, davali smo i odgovarajuću terapiju - rekao je Kitanović.

U soliteru u centru Kragujevca sinoć oko 21 sat izbio je požar u kojem su stradale dve ženske osobe.

Požar, koji je izbio na 11. spratu zgrade u Lepeničkom bulevaru gasilo je više vatrogasnih vozila, nakon čega je lokalizovan.

BONUS VIDEO: