ZLOTVOR SE I DALJE SE PRAVI LUD! DŽONIĆ PODNEO ŽALBU NA PRESUDU: Monstrum iz Aleksinca misli da ne zaslužuje DOŽIVOTNU za ubistvo Đokića


IZVOR: Republika - 29.09.2023 | 13:23


Pojedini niški advokati komentarišu da postoji mogućnost da Apelacioni sud u Nišu potvrdi presudu

Foto: Facebook
ZLOTVOR SE I DALJE SE PRAVI LUD! DŽONIĆ PODNEO ŽALBU NA PRESUDU: Monstrum iz Aleksinca misli da ne zaslužuje DOŽIVOTNU za ubistvo Đokića

Advokatska odbrana Gorana Džonića, penzionisanog vatrogasca iz sela Moravac kod Aleksinca, podnela je žalbu Apelacionom sudu na prvostepenu presudu Višeg suda u Nišu kojom je osuđen na doživotni zatvor, potvrđeno je na Portalu sudova Srbije.

U presudi se navodi da je on 26/27. septembar 2021. godine ubio pa zapalio tročlanu porodicu Đokić iz Aleksinca, Gorana (57), Gordanu (56) i Lidiju (25).

- Da, žalba na prvostepenu presudu koja je doneta 13. juna ove godine je podneta. Žalba je podneta u zakonskom roku, a sada je na Apelacionom sudu da odluči kojim će se tokom nastaviti proces - rekli su nam iz kancelarije koja po službenoj diužnosti brani Gorana Džonića.

Pojedini niški advokati komentarišu da postoji mogućnost da Apelacioni sud u Nišu potvrdi presudu, ali da je moguće i da se predmet vrati Višem sudu zbog nekih eventualnih nedostataka. U tom slučaju Goran Džonić bi ponovo izašao na optuženičku klupu Višeg suda u Nišu.

Goran Džonić je inače blizak rođak ubijenog Đokića koji je zbog svojim menjačkih poslova držao često više desetina hiljada evra u svom "pasatu".

To su znali mnogi iz Aleksinca koji su ga poznavali. Nakon hapšenja Džonića, na njegovom placu i u garaži nađeno je 43.000 evra koje, kako je rečeno na sudu, nesumnjivo potiču iz automobila. Džoniću je mnogo toga dokazano, a jedan od najvećih je da su na njegovom pištolju otkriveni otisci pokojne devojke Lidije što navodi na to da je pokušala da se odbrani.

On i dan danas odbija da prizna da je umešan u ubistvo, a na izricanju presude je napravio incident u sudnici jer je lupao šakom i glavom o sto, tvrdeći da mu je sve namešteno.

BONUS VIDEO