KOSTA DIVLJA U BOLNICI, TRAŽI DA IDE NAPOLJE: "Šetnju mi ne možete zabraniti!"


IZVOR: Republika - 20.09.2023 | 12:43


Kecmanović se na klinici nalazi u posebnom odeljenju i u toku je veštačenje njegovog mentalnog stanja i ličnosti.

Foto: Republika.rs, Printscreen
KOSTA DIVLJA U BOLNICI, TRAŽI DA IDE NAPOLJE: "Šetnju mi ne možete zabraniti!"

Kosta Kecmanović (14), koji je 3.maja ubio devetoro đaka i čuvara Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", već četiri i po meseca zatvoren je na Klinici za neurologiju i psihijatriju Kliničkog centra Srbije.

On se nalazi pod najstrožim merama bezbednosti, i zabranjeno mu je kretanje van bolničke sobe.

Prema našim saznanjima, monstruozni dečak poslednjih dana maltretira zaposlene misleći da ima pravo na šetnju, poput najtežih kriminalaca koji je imaju u zatvorima.

- Nakon višemesečnih suludih prohteva, u kojima je zahtevao kompjuter i luksuznu hranu, Kecmanović je počeo da razmišlja o osnovnim stvarima koje imaju obični robijaši. Među njima je i šetnja po dvorištu ustanove, koja je njemu strogo zabranjena, kako zbog pokušaja bekstva, tako zbog opasnosti da će povrediti zaposlene, jer je kobnog dana hladnokrvno pucao u sve koji su mu se našli na putu. On je ubeđen da je običan osuđenik i da ima pravo na šetnju i zbog toga po ceo dan viče i lupa po sobi - opisuje naš izvor blizak bolnici.

Kecmanović se na klinici nalazi u posebnom odeljenju i u toku je veštačenje njegovog mentalnog stanja i ličnosti, a deca koja su se tu lečila su premeštena.

Ukoliko sud i psihijatri procene da je Kosta opasan po okolinu, on može ostati zaključan u psihijatrijskoj bolnici.

Masovni ubica je 3. maja došao u svoju školu "Vladislav Ribnikar" na Vračaru i nasumičnom pucnjavom pucao u sve na koje je naišao. Tada je očevim pištoljem usmrtio devet đaka i pripadnika obezbeđenja, pri čemu je ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

BONUS VIDEO