TE DEVOJKE KOJE ME OPTUŽUJU... Učitelj jahanja odgovorio na optužbe za silovanje: Evo kako se izjasnio pred sudom, njegove reči su JEZIVE!


IZVOR: Adelarda POPOVIĆ - 11.09.2023 | 11:26


Na sledećem ročištu će se učitelj jahanja Miloš Đurić koji je optužen za više silovanja suočiti sa svojim žrtvama.

Foto: Printscreen/Instagram
TE DEVOJKE KOJE ME OPTUŽUJU... Učitelj jahanja odgovorio na optužbe za silovanje: Evo kako se izjasnio pred sudom, njegove reči su JEZIVE!

Miloš Đukić (68), kaskader i učitelj jahanja, koji je optužen za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica svoje škole, među kojima je pet devojaka bilo maloletno, izjasnio se danas da nije kriv pred Višim sudom u Beogradu. 

- Sud i te devojke koje me optužuju nisu u pravu - rekao je Đukić. 

Njegov branilac tražio je da mu se ukine pritvor ili zameni blažom merom, ali je to sudija Ivana Ramić odbila. 

Đukić izgleda propalo i orinulo, a njegov branilac tvrdi da mu je zdravlje ozbiljno narušeno. Navodi da pored više tegoba ima i demenciju.

- Miloš je u pritvoru smršao 14 kilogrma i to je čovek od 70 godina, koji nema snage čak ni da hoda. Pritvor podnosi izuzetno teško - rekao je branilac okrivljenog.

Na sledeće ročište zakazano za 25. oktobar pozvane su dve oštećene da svedoče, i Đukić će se prvi put direktno suoočiti sa optužbama. 

On je optužen da je 11 godina polno zlostavljao polaznice svoje škole, a sve je razotkriveno nakon što su devojke prošle godine izašle u javnost i progovorile o seksualnom nasilju koje su preživele.

On je optužen da je izvršio krivična dela - silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i pet krivičnih dela Nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja u Barajevu, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela.

Uhapšen je sredinom septembra prošle godine i od tad se nalazi u pritvoru.
On se sumnjiči da je sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba u periodu od 2010. do 2021. godine dok su devojke boravile u klubu radi sticanja veština jahanja. 

Sumnja se da je u decembru 2010. godine, silovao maloletnu devojku, koja je u to vreme imala 17 godina.

Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo Nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje.
Takođe, postoji sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično delo Nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu.  

Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela Nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 i 11 godina.

BONUS VIDEO