PEŠČANA OLUJA NAPRAVILA HAOS KOD BAČKE TOPOLE: Stravičan lančani sudar, zakucalo se 14 vozila, među njma kombi i kamion, PRIZOR JE JEZIV (VIDEO)


IZVOR: Republika - 28.03.2023 | 15:13


Do jezive saobraćajne nesreće kod Bačke Topole je došlo usled nevremena tokom koga se formirala peščana oluja.

Foto: printskrin/instagram/192_rs
PEŠČANA OLUJA NAPRAVILA HAOS KOD BAČKE TOPOLE: Stravičan lančani sudar, zakucalo se 14 vozila, među njma kombi i kamion, PRIZOR JE JEZIV (VIDEO)

Lančani sudar dogodio se danas tokom peščane oluje na putu Subotica - Bačka Topola.

Do jezive saobraćajne nesreće je došlo usled nevremena tokom koga se formirala peščana oluja, čime se smanjila vidljivost.

Kako se vidi iz snimka, u sudaru je učestvovalo sedam automobila, kombi i kamion. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Pojedina vozila su uništena do neprepoznatljivosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Kako je navedeno na Instagram stranici "192_rs", stanje učesnika ove saobraćajne nesreće nije poznato.

Kako je portal Republika već izvestio, vreme je nepovoljno, a vremenske prilike su potpuno inverzne godišnjem dobu u kome se nalazimo, te stoga i u saobraćaju danas moramo biti oprezniji.

U večernjim i noćnim satima očekuje se pad temperature, mokri kolovozi zbog kiše, dok su planinskim predelima moguće i snežne padavine, zbog čega su vozači dužni da imaju sva četri zimska pneumatika ukoliko se na kolovozu nalaze sneg, led ili poledica, saopšteno je iz AMSS. 

Putevi su prohodni, a saobraćaj je van većih gradova umerenog intenziteta.

Neuobičajene vremenske prilike u Srbiji ovih dana najavili su i meteorolozi, koji su već govorili o ovom fenomenu zvanom - Pljusak snega.

Iako retka pojava, uobičajeno je da se dogodi baš u ovom delu godine, naročito krajem zime i tokom marta. Kiša, kao i sneg pada iz slojastih oblaka (nimbostratusa), koji zazuzimaju veliku površinu i uobičajeni su prilikom nailaska toplog fronta.

BONUS VIDEO