UBICA POSLAO DEVOJCI PORUKU: "Zaklao sam babu i sad imam 20.000 dinara!"


IZVOR: alo.rs / informer.rs - 26.01.2018 | 08:01


Srđan Milivojević (23) iz Rume uhapšen je zbog sumnje da je masakrirao svoju babu Miru Šarac (63), navodno zbog novca. On je pola dana sedeo pored mrtve babe, a zatim je "mrtav hladan" otišao u kladionicu i pričao s ljudima.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Unuk hladnokrvno zaklao baku zbog novca/Foto: Ilustracija

Tragedija se dogodila u sredu pre podne u kući penzionerke Mire Š. u rumskom naselju Igralište, a zločin je izvršen u kupatilu.

- Živi nedaleko od bake. Priča se da je narkoman i da već duže vreme pokušava da se izvuče iz toga, kao i da porodici zadaje popriličnu glavobolju. Došao je u podne kod bake i tražio novac. Verovatno jadna žena nije imala ili nije htela da mu da. Izvadio je nož i izbo je po telu. Najveći broj uboda bio je po vratu. Ona je ležala sva krvava u kupatilu, a on je sedeo i čekao da deda dođe s posla - ispričao je izvor blizak istrazi, piše Alo!.

Kada je starac došao, Milivojević je pobegao, a zatim mirno otišao u kladionicu. 

- "Zaklao sam babu i imam sad 20.000 dinara", napisao je moj unuk Srđan na kompjuteru u igraonici i poslao preko Fejsbuka poruku svojoj devojci. Po toj poruci ga je policija ubrzo locirala i uhapsila. Tamo je priznao da je zaklao babu, moju suprugu Miru, ali da je nameravao da ubije i mene - priča Božidar Šarac, suprug ubijene Mire Šarac.

Božidar kaže da je iz stana u kom živi sa suprugom izašao oko devet sati.

- Otišao sam na posao, a supruga Mira je ostala u stanu. Zvao sam je oko 12 sati, ali se nije javljala. Zvao sam kasnije na fiksni, Srđan se javio i rekao da je u prodavnici. Pitao me je kada dolazim s posla, rekao sam mu oko 16 časova. Kazao je: "Dobro, čekam te, pa da se ispričamo kada dođeš" - objašnjava Božidar i kaže da ga je Srđan ponovo zvao oko 15.40.

- Bilo mi je čudno što me opet zove. Kad sam stigao, Srđan je sedeo u fotelji. Pitao sam ga gde je Mira, rekao je da je kod komšinice i požurivao me da što pre skinem jaknu jer je toplo u sobi.

Božidar je već tad primetio da se nešto dešava.

- Prvo sam primetio krv na tepihu, tražio sam je po stanu. Potom sam došao do kupatila - priča nesrećni čovek.

Vrata su, kako kaže bila zaključana, ali je kroz staklo iznad vrata video Miru u lokvi krvi.

- Viknuo sam na njega: "Ti si ovo uradio", zgrabio ga za ramena, ali on je tvrdio da ništa ne zna i kazao da hoće da ide. Pokušao sam da ga zadržim, ali se otrgao i pobegao.

Kako pišu pojedini mediji, ubijena žena je majka bivšeg fudbalera Crvene zvezde Dragana Šarca.