LALIĆ O UBISTVU MILOŠEVIĆA: Pobegao sam iz zemlje da ne bih odgovarao za Miloševićevu likvidaciju!


IZVOR: Adelarda POPOVIĆ - 07.11.2022 | 18:32


Svedok saradnik na suđenju Belivukovom klanu Srđan Lalić detaljno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu govorio o počinjenim ubistvima.

Foto: shutterstock
LALIĆ O UBISTVU MILOŠEVIĆA: Pobegao sam iz zemlje da ne bih odgovarao za Miloševićevu likvidaciju!

Sudija Vinka Beraha Nikićević sa većem je donela odluku da odbije zahtev odbrane da udalje iz sudnice svedoke okrivljene Nikolu Spasojevića i Bojana Hrvatina tokom svedočenja Lalić Srđana.

Takođe, sudija je objasnila da se dozvoljava Laliću da mogu da gledaju u beleške samo u smislu postavljanja teza, ali da se ne dopušta čitanje spisa. 

- Obiman je materijal, tako da je zbog nekog usmerenja skroz u redu da se svedok okrivljeni služi tezama - navela je sudija.

Srđan Lalić počinje da svedoči staloženo i elokventno: 

- Veljka Belivuka poznajem puno godina, a od 2016. godine sarađajemo na poslovima sa drogom. Miljkovića sam upoznao preko njega. Pratili smo i opservirali lica iz kriminogene sredine, bliske uglavnom škaljarskom klanu. U januaru 2017. smo opservirali MIljkovićevog kuma Vlastimira Miloševića i postavio sam lokator na njegov auto iznad zadnjeg točka dok su Belivuk i Miljković stražarili. Postavio sam kamere i na Miloševićev stan i pratili smo na taj način njegovo kretanje. Spasojević je imao iznajmljeni stan preko puta njegovog i odatle je praćen, pomno.

Lalić navodi da nije znao da će Vlastimir Milošević biti likvidiran:

- Miljković mi je to kasnije rekao da je tog jutra Jankovića jedva nagovorio da krene sa njim ka Miloševiću.  

Lalić govori o razlozima zbog kojih je otišao u Barselonu:

- Pobegao sam iz zemlje da ne bio odgovarao za Miloševićevo ubistvo. Živeo sam u Barseloni, gde su dolazili i Belivuk i Miljković. Živeo sam kod čoveka koji je držao laboaratoriju za uzgoj skanka. Prevozilo se na desetine kilograma narkotika, uglavnom kokaina, skanka i hašiša. Uglavnom za kavački klan, ali i druge kiriminalne grupe.

BONUS VIDEO: