OVAKVI MORAJU PRAVO U ZATVOR! Inicijativa Republike i Srpskog telegrafa: Državo, žestoko kazni bahate vozače!


IZVOR: Republika - 07.11.2022 | 09:57


Bahati vozač koji je bez vozačke dozvole divljao Beogradom je N.J. (35), saznaje Republika.

Foto: Republika
OVAKVI MORAJU PRAVO U ZATVOR! Inicijativa Republike i Srpskog telegrafa: Državo, žestoko kazni bahate vozače!

Redakcija Srpskog telegrafa i portala Republika pokreću javnu inicijativu za oduzimanje automobila bahatim vozačima koji svojim skupocenim četvorotočkašima divljaju na drumovima u Srbiji, ne maraći za potencijalne tragedije koje mogu biti direktna posledica njihove neodovornosti u saobraću.

Povod za našu inicijativu je slučaj koji se dogodio na putu Beograd-Novi Sad na teritoriji opštine Surčin.

Kako je Republika već pisala, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, presretačem zaustavili i isključili iz saobraćaja bahatog vozača, koji je vozio gotovo 250km/h na delu puta gde je ograničenje 130.

Samo brzom reakcijom policije, kako smo već pisali, bahati vozač nije uspeo da izazove saobraćajnu nesreću koja bi zasigurno bila sa smrtnim posledicama. 

Foto: Tanjug/S. Radovanović

 

Kako bi se ovi i slični primeri dramatično smanjili, Republika i Srpski telegraf pokreću inicijativu za izmenu zakonske regulative, koja bi državnim organima omogućila da bahatim vozačima oduzimaju vozila i šalju ih direktno u zatvor.

Prema našim saznanjima, kao po pravilu bahati vozači uglavnom voze skupocene automobile i prolaze sa novčanim kaznama koje bez teskoća placaju i nastavljaju sa svojim bahatim ponašanjem. 

Međutim, kada bi sud umesto novčane kazne oduzimao vozila i izricao kazne zatvora, bahati vozači bi 2 puta razmislili pre nego sto bi seli za volan i divljali putevima.

Inače, u konkretnom slučaju o kojem je Republika prva pisala, protiv N.J. biće podneta prekršajna prijava.