ZVICERA SADA TRAŽE ZA JOŠ JEDNO UBISTVO: Ovog škaljarca je u Španiji likvidirao kavački klan


IZVOR: Adelarda POPOVIĆ - 24.10.2022 | 16:36


Za ubistvo Jova Jovanovića, kojeg je policija označila kao jednog od vođa "škaljarskog klana" osumnjičen je organizator odbegli kavački vođa Radoje Zvicer sa M.V. koji je takođe u bekstvu.

Foto: youtube.com/printscreen
ZVICERA SADA TRAŽE ZA JOŠ JEDNO UBISTVO: Ovog škaljarca je u Španiji likvidirao kavački klan

Za Jovanovićevo još uvek nerasvetljeno ubistvo, okrivljena su još sedmorica muškaraca, od kojih su četvorica uhapšena, a dvojica se od ranije nalaze u pritvoru, dok je jedan pobegao.  

Sumnja se da je škaljarca 2020. ubio kavački klan tako što ga je namamio preko telefona njegovog saradnika Mileta Radulovića Kapetana i likvidirao ga u Španiji

Jovanović se spominjao kao blizak saradnik nedavno ubijenog Jovana Vukotića i njegovog brata Igora, a o njemu je pisano 2019. pošto je odležao zatvorsku kaznu na koju je bio osuđen zbog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Foto: Privatna arhiva

Jovan Vukotić

Prethodno mu je suđeno za ubistvo u pokušaju sa Igorom Vukotićem koji je osuđe na osam meseci, dok je Jovanoviću izrečena kazna u trajanju od 14 meseci.

Viši sud je tada žalbe kotorskog Osnovnog državnog tužilaštva i branioca okrivljenih Branka Anđelića odbio kao neosnovane i potvrdio presudu Osnovnog suda u Kotoru.

TUŽILAŠTVO PREKVALIFIKOVALO DELO

U prvom postupku, braću Igora i Jovana Vukotića i Jovanović teretili su za pokušaj ubistva, ali je tužilaštvo kasnije prekvalifikovalo delo za koje su optuženi, pa im se u ponovljenom postupku sudilo zbog pucnjave iz 2012. godine u diskoteci „Madam Koko" u Tivtu, kada je ranjen radnik obezbjeđenja Dejan Deković.

Budući da tokom prvog postupka nije bilo dokaza da su oni počinili to krivično delo, tužilac ga je prekvalifikovao u izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Jovan Vukotić nije se pojavio na nekoliko rocišta, a sud je preko advokata obavestio da ne može da dođe iz bezbednosnih razloga, pa mu je sudija 21. oktobra 2016. godine odredio pritvor i za njim je tada raspisana potjernica.

Braca Vukotić i Jovanović su u prvostepenom postupku bili oslobođeni odgovornosti za pucnjavu u tivatskoj diskoteci, a tu presudu je ukinuo Viši sud.

Jovanović je u žižu javnosti dospio nakon što je pobegao iz policije u Kotoru. Zbog njegovog bekstva, policija je tada blokirala ceo grad, ali se Jovanoviću izgubio svaki trag u naselju Muo.

Tadašnji direktor policije Slavko Stojanovic je odmah nakon toga smenio komandira Stanice policije Kotor Marka Miškovića, dok je policajac koji je čuvao Jovanovića oteran s posla.

BONUS VIDEO: