SULUDA ODBRANA MILJKOVIĆA! MESAR POKUŠAO DA SVE PREBACI NA POLITIKU! Sudija oštro reagovala: DRŽITE SE OPTUŽNOG AKTA!


IZVOR: Adelarda POPOVIĆ - 19.10.2022 | 08:20


Marko Miljković poznatiji kao Mesar, desna ruka vođe ozloglašenog kriminalnog klana Veljka Belivuka Velje Nevolje, optužen da je izvršilac monstruoznih krivičnih dela, u svom iskazu u Specijalnom sudu u Beogradu pokušao je sve da prebaci na politički teren.

Foto: Ilustracija; republika.rs, Tanjug/R.Prelić, E-Stock, Pixabay
SULUDA ODBRANA MILJKOVIĆA! MESAR POKUŠAO DA SVE PREBACI NA POLITIKU! Sudija oštro reagovala: DRŽITE SE OPTUŽNOG AKTA!

Kako javlja novinarka Republike koja prati suđenje, Miljković je pokušao predstavnike aktuelnih vlasti da optuži da su "podstrekači", ali ga je sudija u tome oštro prekunula.

- Morate se držati optužnog akta - navela je sudija Vinka Beraha Nikićević.

Prema našim saznanjima, Miljković je za govornicom zdanja u Ustaničkoj ulici zatražio da se izuzmu dokazi sa aplikacije Skaj, čime su se obistinilo ranije pisanje Republike da će kriminalni klan, potpomognut medijskom hobotnicom i pojedinim političarima ići na strategiju rušenja centralnog dela optužnice, što fotografije i prepiske sa te aplikacije svakako jesu.

- Po nasem zakonu je nezakonit dokaz u svakom smislu - samouvereno govori optuženi. 

Mesar je kazao da mu je teško palo hapšenje žene za koje je saznao od Nikole Spasojevića u pritvoru.

- Hapšenje naših supruga urađeno je na ružan način. Hapse ih dok čuvaju malu decu, a tada je Belivuk imao bebu od tri meseca, kao i Filip Ivanovski. Slušajte sudija, naše žene su jedino mogle da operu novac samo ako nam je nekad ostao u džepu farmerki koje su oprale - govorio čovek optužen za sedam ubistava pokušavajući da bude duhovit.

Prema našim saznanjima, Miljković je u svom iskazu pominjao i starlete, konkretno Tijanu Ajfon.

Miljković o ubistvima

Govoreći o ubistvu Aleksandra Gligorijevića, Miljković je ponovio staru mantru.

- Biti mrtav nije krivično delo opet ću ponoviti. Tražim nalaze obdukcije i da dnk pokaže kad je i kako nastupila smrtna posledica - kazao je Miljković pozivajući se na razne članove zakona koje je očigledno proučavao u pritvoru.

Miljković priznaje da je sa Belivukom bio u Crnoj Gori u vreme ubistva Damira Hodžića i Adisa Spahića i otmice Mileta Kapetana za šta su osumnjičeni.

- Bili smo 14. u Crnoj Gori gde smo oteli Mileta i usput ubili dvojicu. Kako smo uspeli onda da ubijemo Ljepoju... Crnogorce i da otmemo Mileta. Zakon fizike kaže da ne možemo biti na dva mesta u istom trenutku - rekao je Miljković.