DAN ŽALOSTI U OSEČINI: Ljubičina tragična pogibija zavila Valjevo u crno (FOTO)


IZVOR: Republika - 17.10.2022 | 22:11


U opštini Osečina proglašen je Dan žalosti zbog teške saobraćajne nesreće kod brane Stubo Rovni nadomak Valjeva(77).

Foto: MUP Srbije
DAN ŽALOSTI U OSEČINI: Ljubičina tragična pogibija zavila Valjevo u crno (FOTO)

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se preključe dogodila kod brane Stubo Rovni nadomak Valjeva, minibus sa 18 putnika se survao niz liticu.

Podsetimo, do prevrtanja autobusa došlo je kada je vozač izašao iz vozila da bi radnika obezbeđenja pitao da li može mini busom da pređu na drugu stranu brane, nakon čega se mini bus otisnuo niz strmu liticu i prevrnuo. Dve osobe su tada tragično nastradale - Vojka Jovanović (63) i Ljubica Marković (77).

Foto: MUP Srbije

Minibus koji se survao niz liticu

Predsednik opštine Osečina, Nikola Tomić, doneo je odluku da se današnji dan, utorak, 18. oktobar odredi kao Dan žalosti u opštini Osečina, povodom tragične smrti meštanke Ljubice Marković i više teško povređenih sugrađanki u saobraćajnoj nesreći kod brane Stubo Rovni, Valjevo.

U autobusu su u najvećem broju bili penzioneri iz Osečine, koji su krenuli na jednodnevni izlet.

Foto: MUP Srbije

Tragedija se dogodila nadomak Valjeva

Na licu mesta je bilo više ekipa Hitne pomoći, a valjevski vatrogasci su izvlačili povređene putnike, koji su zbrinutu u Urgentnom centru valjevske bolnice.

Odmah po uviđaju, vozaču mini busa „Alko tursa“ Živoradu M. (63) iz Osečine bilo je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova.

Kako saznaje Republika, od ukupno 18 putnika, koliko je bilo u autobusu, 16 putnika je preživelo nesreću, 8 sa teškim telesnim povredama (od kojih su dve osobe i dalje životno ugrožene) i 8 sa lakim telesnim povredama.

Bonus video: