MONSTRUM IZ VRŠCA BIO OSUĐEN PRE SEDAM DANA ZBOG NASILJA NAD BIVŠOM ŽENOM! Imao zabranu prilaska, ali to ga nije sprečilo da ubije ĆERKU!


IZVOR: Republika - 05.10.2022 | 11:46


Oglasilo se Tužilaštvo povodom oca koji je juče udavio svoju 2.5 godine staru ćerku, a potom izvršio samoubistvo.

Foto: Facebook/Suzana B.
MONSTRUM IZ VRŠCA BIO OSUĐEN PRE SEDAM DANA ZBOG NASILJA NAD BIVŠOM ŽENOM! Imao zabranu prilaska, ali to ga nije sprečilo da ubije ĆERKU!

Marko B. koji je juče udavio svoju dvogodišnju ćerkicu, a potom ubio sebe, osuđen je pre tačno sedam dana na uslovnu robiju zbog nasilja u porodici koje je izvršio nad svojom suprugom Suzanom.

Kako navode mediji, što je potvrđeno i iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu prva i jedina prijava koju je Suzana B. podnela protiv svog supruga Marka bila je 30. aprila 2022. godine.

- Nakon što je 30. aprila 2022. godine S.B. prijavila policijskoj stanici u Vršcu da njen suprug nad njom vrši nasilje u porodici istom su od strane policijskog službenika izrečene hitne mere shodno Zakonu o spečavanja nasilja u porodici i prilazi joj kao i udaljenje učinioca iz stana - kažu u Tužilaštvu za medije.

Foto: Nemanja Pančić

Zgrada u kojoj je ubijena nesrećna devojčica

Osnovni sud u Vršcu doneo je rešenje o produženju hitne mere na period od 30 dana odnosno do 1. juna 2022. godine.

Osnovno tužilaštvo u Vršcu postupalo je po podnetoj prijavi i pokrenut je predistražni postupak priotiv Marka.

- S obzirom na to da je privremena mera isticala 1. juna 2022. godine Tužilaštvo je smatralo da je potrebno navedene mere produžiti do okončajna krivičnog postupka u kom smislu je podnet predlog sudu u Vršcu 26. maja 2022. godine. Predlog OJT je usvojen rešenjem suda te je M.B. bila izrečena zabrana prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa suprugom i zabrana prilaska osumnjičenog kući u kojoj oštećena živi, najduže do pravosnažnog okončanja postupka - navode u Tužilaštvu i dodaju da je glavni pretres okončan 27. septembra i da je Marko B. oglašen krivim za navedeno krivično delo.

- Te mu je izrečena uslovna osuda i utvrđena kazna zatvora u trajanju od 1 godine koja se neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od tri godine ne učini novo krivično delo i takođe mu je izrečena mera bezbednosti obavezno psihijatrijsko lečenje na slobodi - kažu iz Tužilaštva i dodaju da OJT još uvek nije dostavljen pismeni otpravak presude suda u Vršcu.

Bonus video: