KOSOVO TRAŽI POMOĆ OD FBI?!


IZVOR: Tanjug - 17.01.2018 | 10:24


Na sednici kosovskog saveta za bezbednost ocenjeno je da se ukoliko bude potrebna pomoć ili ekspertiza za rasvetljenje slučaja ubistva Olivera Ivanovća možže zatražžiti i profesionalna pomoć poznatih međunarodnih agencija, posebno od američkog Ef-Bi-Aja, prenosi RTK na srpskom jeziku.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Istraga o ubistvu Olivera Ivanovića

Savet za bezbednost, koji je sazvan na poziv premijera Ramuša Haradinaja, zaključio je da će nadležžne institucije sprovesti intenzivnu istragu povodom ubistva Ivanovića i ocenio situaciju na Kosovu i Metohiji kao "stabilnu i mirnu".

Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" ubijen je u pucnjavi koja se dogodila juče ujutru oko 8.15 časova u Kosovskoj Mitrovici. U Ivanovića je ispaljeno šest metaka.

Napadači još nisu pronađeni, a kosovska policija ponudila je 10.000 evra svakome ko dostavi informaciju o napadačima na Ivanovića.

U međuvremenu, policija je pronašla automobil "opel astra" zapaljen u blizini mesta atentata, u Ulici vojvode Putnika. Prema rečima policije, veruje se da je povezan sa zločinom, odnosno da su ga ubice korsitile kao vozilo za besktvo sa lica mesta.