OPSADNO STANJE I DUGE CEVI U ZADRU! Lisice na rukama, osumnjičenog za ubistvo Škaljarca policija dovela u sud! (FOTO)


IZVOR: Republika - 26.08.2022 | 11:31


Zadarska policija je zbog likvidacije 38-godišnjeg Crnogorca ispred noćnog kluba na Pagu kazneno prijavila 28-godišnjeg državljanina Srbije kojega tereti za teško ubistvo na posebno okrutan ili krajnje podmukao način zbog čega mu preti od 10 do čak 50 godina zatvora.

Foto: Tanjug/ HINA/ ZVONKO KUCELIN
OPSADNO STANJE I DUGE CEVI U ZADRU! Lisice na rukama, osumnjičenog za ubistvo Škaljarca policija dovela u sud! (FOTO)

Uhapšenog Duška Tanaskovića, koji je prema neslužbenim informacijama osumnjičen za ubistvo Gorana Vlaovića, očekuje ispitivanje u tužilaštvu, a potom i ročište kod sudije istrage koji će odlučivati o istražnom zatvoru.

Tokom jutra on je doveden u Zadar, a pratila ga je gomila policajaca s dugim cevima.

Obračun crnogorskih narkoklanova

Tanasković se, po rečima njegovog branioca, do sada branio ćutanjem ne otkrivajući motive i okolnosti zločina. Prema pisanju medija reč je o obračunu dvaju najbrutalnijih balkanskih narkoklanova iz Crne Gore, škaljarskog i kavačkog.

Jutarnji list navodi da je Tanasković policiji kazao tek da za njim traga crnogorska policija jer ga sumnjiče za pomaganje egzekutoru istaknutog "škaljarca" Milića Minje Šakovića, ubijenog sredinom juna u Budvi, ali da on nema veze s tim zločinom. Rekao je i da je već bio u zatvoru te da ima mentalnih problema.

U policiji kažu da je uhapšeni u četvrtak oko 6 sati ispred noćnog kluba na plaži Katarelac u Kolanjskom Gajcu, s unapred stvorenom zločinačkom namerom i obučen kako bi prikrio svoj identitet, sačekao i prišao s leđa 38-godišnjaku.

Tada je iz neposredne blizine u svoju žrtvu ispalio hitac iz pištolja i potom otrčao s mesta zločina. POGLEDAJ GALERIJU

Ubica ubrzo uhvaćen, pronađen i njegov pištolj

Mediji su objavili niz iskaza svedoka da je ubica žrtvi pucao u glavu dok su posetioci izlazili iz noćnog kluba. Od zadobijenih povreda Vlaović je preminuo u vozilu Hitne medicinske pomoći na putu prema bolnici.

U policiji kažu da je brzom i koordiniranom akcijom osumnjičeni sprečen u begu te u kratkom roku priveden u službene prostorije. Na mestu zločina usledio je očevid u kojem su prikupljeni brojni dokazi, a pronađen je i ubicin pištolj.

"Tokom sprovođenja kriminalističkog istraživanja ostvarena je intenzivna međunarodna policijska ssradnja kako bi se prikupili podaci o osobama značajni za kriminalističko istraživanje, a za osumnjičenim državljaninom Srbije je na snazi raspisana međunarodna potraga", prenela je policija zahvaljujući građanima na kvalitetnim informacijama koje su bile od koristi u hvatanju počinioca.

Za ubijenog Vlaovića mediji navode da je zbog straha od likvidacije samo jednom godišnje napuštao Crnu Goru te da je uz sebe uvek imao telohranitelja.