NENAD PERIŠ NEUTEŠAN! Danas bi Matej napunio 28 godina, objavio je poruku koja lomi srce: "Da mi te još jednom videti..."


IZVOR: Republika - 28.07.2022 | 15:35


Nenad Periš, otac tragično nastradalog Splićanina Mateja Periša (27) koji je noć uoči Nove godine ušao u Savi i utopio se, a njegovo telo nađeno tek nakon pet meseci, na društvenoj mreži uz tužnu pesmu obavestio je svoje pratioce da je njegov sin slavio rođendan.

Foto: ATA Images/ST/P. DIVAC/screenshot
NENAD PERIŠ NEUTEŠAN! Danas bi Matej napunio 28 godina, objavio je poruku koja lomi srce: "Da mi te još jednom videti..."

Pesmu koju je okačio Matejev otac zove se "Moje izgubljeno blago" od autora Tedija Spalatora. Tekst ove numere je veoma potresan, a između ostalog pesma počinje stihovima: "Da mi te još jedno videti, smokvu zrelu, punu sestri pre nego ću osedeti, da mi te još jednom sresti".

- Da mi te još jednom taknuti, telo sakriti od bure, more mogao bi razaknuti, a ne mogu tvoje skute. Za mladost vremena nema, a za ljubav fali srca. Puklo je kao tvrda stena, pa bez tebe jedva kuca - ovim se nastavlaju reči pesme koju je Periš posvetio svom sinu.

- Odgovarali su lepi sati i odneli šta im je drago, ti se smiluj pa mi vrati moje izgubljeno blago - reči su ove pesme.

Podsetimo, Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra, kada je izašao iz kluba "Gotik" u Beton hali u Beogradu gde je bio sa prijateljima. Splićanin je nakon izlaska trčeći prešao Karađorđevu ulicu, zatim Travničku i došao do Save promenade gde se približio reci Savi. Njegovi prijatelji sa kojima je tog 30. decembra došao u Beograd kako bi proslavili novogodišnje praznike prijavili su sutradan njegov nestanak.

 

 

MUP Srbije, kao i njihove kolege iz Hrvatske uključili su se u potragu za nestalim mladićem iz Splita, a njegov leš u poodmakloj fazi raspadanja nađen je nasukan na obali kod Ade Huje u Beogradu. Nestanak i potraga za Matejem Perišem bila je svakodnevna što od strane pripadnika policije, pa tako i građana koji su čak pravili i grupe na društvenim mrežama kako bi ga našli.

Više javno tužilaštvo u Beogradu krajem juna oglasilo se saopštenjem povodom toksikoloških analiza koje su otkrile šta je sve Matej Periš konzumirao kritične večeri.

- Telo je zatečeno u fazi odmaklih postmortalnih promena. Okolnosti koje su prethodile nestanku Mateja Periša, izjava lica koja su pre nestanka bila u njegovom društvu, uz izvršene provere i obdukcioni nalaz ne ukazuju da je njegova smrt povezana sa bilo kojim vidom nasilja. Naime, obdukcijom koju je po nalogu Višeg javnog tužilštva u Beogradu obavio Institut za sudsku medicinu konstatovano je da na telu Mateja Periša nema povreda kostiju glave, vrata, trupa ni udova - saopštilo je Više javno tužilaštvo.

Rezultati toksikoloških analiza su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima uz prisustvo etil alkohola.

- U uzorku kose je identifikovan kokain i benzoilekgonin u tragovima. Komisijsko veštačenje obavila su tri veštaka lekara specijalista sudske medicine - navodi se između ostalog u saopštenju, prenosi Kurir.

BONUS VIDEO: