ZAVRŠNE REČI NA SUĐENJU MALBAŠI: Tužilaštvo traži najmanje 10 godina robije!


IZVOR: Republika - 26.07.2022 | 08:38


Zamenik Višeg javnog tužioca tražio kaznu zatvora ne manju od deset godina za nekadašnjeg fudbalera Nikolu Malbašu za pokušaj ubistva Igora Neškovića u julu 2020. godine.

Foto: reprezentacija.rs
ZAVRŠNE REČI NA SUĐENJU MALBAŠI: Tužilaštvo traži najmanje 10 godina robije!

- Sva veštačenja su dokazala da je Malbaša počinio pokušaj ubistva i da ne postoji treća osoba koja je napala Igora Neškovića, kako to odbrana i oštećeni tvrde - rekla je u završnim rečima zamenica višeg javnog tužioca.

Ona je naglasila da bi na zadnjim sedištima automobila bilo tragova krvi da je istina da postoji treće lice.

- Nelogična tvrdnja odbrane je i da Malbaša na snimcima beži od napadača, a prethodno su rekli da je taj muškarac prvi izašao iz vozila. Nema ni jednog dokaza koji se poklapa sa njihovim pričama - zaključila je zamenica Vjt.

Fudbalerov advokat Stefan Jokić kaže da komisijsko medicinsko trasološko veštačenje ne isključuje postojanje treće osobe.

- Veštak Slobodan Savić je rekao da ne može da se izjasni o položaju tela oštećenog, niti ko mu je naneo povrede, ili da je to baš Malbaša. Savić je naveo i da ne može se utvrdi ni da se događaj odigrao u automobilu. Iz iskaza svwdoka i veštačenja telefona ne može se utvrditi da je Malbaša kriv. On nije imao motiv, njih dvojica su prijatelji, a to su potvrdili i svedoci. Malbaša je neosuđivan i porodičan čovek, tražim oslobađajuću presudu i ukidanje pritvora - rekao je Jokić u svojim završnim rečima.

Bivši reprezentativac SCG naveo je na kraju suđenja da je saglasan sa svojim advokatom.

- Stojim iza svog iskaza i svega što je rekao moj branilac. Hteo sam samo da zamolim sudiju da mi ukine pritvor jer mi porodica pati - zaključio je fudbaler, misleći na prethodne molbe njegove odbrane da je njegova porodica u finansijskoj krizi od kada je on u pritvoru.

Izricanje presude zakazano je za 1. avgust u 10 sati.

BONUS VIDEO: