DR ĐURĐEVIĆ SE OGLASIO! Ovo je njegova strana priče!


IZVOR: Republika - 16.07.2022 | 04:30


Dr Slaviša Đurđević, zbog koga je Milan Đurić preminuo, dao je izjavu povodom ovog tragičnog slučaja.

Foto: Printscreen/Youtube/Glas javnosti
DR ĐURĐEVIĆ SE OGLASIO! Ovo je njegova strana priče!

Oglasio se profesor dr Slaviša Đurđević, koji je kao zaposleni u Centru alternativne medicine "Balans medika" u javnosti označen kao odgovoran za smrt Beograđanina Milana Đurića i otkrio svoju stranu priče.

- Nisam obavio intervenciju na "atlasu" unesrećenog Milana Đurića. Bez obzira na to, van sebe sam zbog medijskog linča kome sam danima neopravdano izložen - pišu Novosti.

Zbog tegoba i bolova u vratu on se javio ovoj ustanovi, da bi nakon kiropraktičarskog zahvata ostao paralizovan. Zbog dodatnih komplikacija preminuo je 9. jula na banjičkoj ortopediji.

Đurić je u "Balans medici" navodno podvrgnut tretmanu nameštanja prvog kičmenog pršljena, atlasa, za šta je u ovoj privatnoj ustanovi nadležan profesor Đurđević.

Naknadno je utvrđeno da Centar, u kome se primenjuju metode alternativne medicine, ne poseduje licencu za rad Ministarstva zdravlja.

Đurić je posle zahvata u stanju paralize prebačen na Institut za ortopediju, gde mu je konstatovan prelom atlasa i zbog čega je uveden u veštačku komu. Po njegovoj smrti, o slučaju je obavešteno Više tužilaštvo u Beogradu.

Obdukcija preminulog je završena, a nalaz će biti dostavljen Tužilaštvu kada se završe dodatne analize, prenosi Kurir.