SADA JE SVE JASNO! Rešena misterija Matejevog dezorijentisanog trčanja! Bivši inspektor potvrdio: Ovo mu je promenilo ponašanje!


IZVOR: Adelarda POPOVIĆ - 22.06.2022 | 07:32


Bivši inspektor Odeljenja za droge beogradske policije, Lambe Đorelijevski, objašnjava da je dejstvo amfetamina bilo uzrok dezorijentisanog ponašanja Splićanina Mateja Periša u noći kada je nestao, 30. decembra prošle godine

Foto: Printscreen/Youtube,MUP
SADA JE SVE JASNO! Rešena misterija Matejevog dezorijentisanog trčanja! Bivši inspektor potvrdio: Ovo mu je promenilo ponašanje!

Na snimcima sigurnosnih kamera koji su se pojavili tokom potrage za pokojnim mladićem, videlo se kako on, u majici sa kratkim rukavima, trči beogradskim ulicama, ali i trenutak kada silazi niz stepenice koje vode do Save. Njegovo telo je pronađeno nekoliko meseci kasnije, 18. maja u Dunavu, kod Ade Huje. Juče su objavljeni i rezultati obdukcije koji su pokazali da je Matej u telu imao amfetamin, ili kako se na ulici zove „spid“, kao i alkohol. U kosi su mu pronađeni tragovi kokaina koji je ranije konzumirao.

Dugodišnji sudski veštak objasnio je kako je sada jasno da Splićanin nije znao šta radi kobne noći i da je pod naletom adrenalina usred konzumiranja droge tumarao Beogradom i na kraju uskočio u ledenu Savu. 


- Toksikološki nalaz je pokazao ono što smo svi i mislili od početka da je mladi Periš koristio razlilčite narkotike i mešao ih sa alkoholom. Sada znamo da je uzeo i lekove kao stimulanse koji deluju na nervni sistem na sve to i to je pogubna kombinacija. Još kad se predozira dolazi do haosa. Mogao je da se desi i smrtni ishod i da je ostao na kopnu, a on je vreo od trčanja i tumaranja po beogradskim ulicama uskočio u Savu. Srce to nije moglo da podnese - kazao je sagovornik Republike.

BONUS VIDEO: