KONTIĆ OSTAJE IZA REŠETAKA! Odbijen zahtev za ukidanje pritvora nasilniku koji je lomio ruke momku ispred kladionice!


IZVOR: Republika - 31.05.2022 | 08:31


Ivanu Kontiću (32), osumnjičenom da je 2020. godine ispred kladionice u Jevrejskoj ulici pokušao da ubije M.M. (28) iz Beograda, produžen je pritvor do 60 dana.

Foto: MUP Crna Gora
KONTIĆ OSTAJE IZA REŠETAKA! Odbijen zahtev za ukidanje pritvora nasilniku koji je lomio ruke momku ispred kladionice!

Viši sud smatra da i dalje postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva okrivljenog i osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Pored toga, za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana je kazna preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti, koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenja krivičnog postupka.

Više javno tužilaštvo tereti optužnicom Kontića za krivično delo ubistvo u pokušaju, Ognjena Leđanca za učestvovanje u tuči, a Luku Vukajlovića za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Kontić je u decembru 2020. godine izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana od pokretanja postupka protiv njega, prenosi Telegraf.rs.

Podsetimo, Kontić je na pripremnom ročištu negirao krivicu i izneo više detalja o samom događaju, između ostalog, i da mu je Mandić prethodno pretio. Takođe, osumnjičenima se poklapaju iskazi, da im je prethodno prećeno i da su mislili da ima pištolj.

Odbrana je tražila da se Kontiću pritvor ukine, a sledeći glavni pretres zakazan je za 21. jun. 

BONUS VIDEO: