Spremao GALA VESELJE, ali mu sudbina namenila SANDUK! Unuci neutešni zbog pogibije deda Bate rudara!


IZVOR: Adelarda POPOVIĆ - 04.04.2022 | 13:50


Bratisav Živković (59), Bata kako su ga zvali, koji je preminuo od trovanja metanom u rudniku "Soko" sa još sedam mlađih kolega, sahranjen je juče na seoskom groblju u rodnom Jasenju.

Foto: Adelarda Popović
Spremao GALA VESELJE, ali mu sudbina namenila SANDUK! Unuci neutešni zbog pogibije deda Bate rudara!

Troje unučića teško je prihvatilo da se deda preselio na neko bolje mesto na nebu, jer su bili veoma vezani za njega.

- Dve unuke i mali unuk od četiri godine su strašno voleli dedu i on je baš bio vezan za njih. Pažljivi su im rekli da se desila tragedija i da je deda nastradao, pa da će ih čuvati sa neba - objašnjava rodjak stradalog rudara za Republiku.

Foto: Adelarda Popović

Bratislav Živković

Živkovićeva porodica, supruga Sladjana, sin Nikola, ćerke Tamara i Sandra i brat Tomislav sa porodicom, takodje teško prihvataju Batin strašni kraj, a do sahrane nisu mogli da poveruju da su svi njegovi snovi pali u vodu.

Rođak kaže da se familija sa komšijama organizovala da skuva kafu i posluži sve one koji su od tragične vesti pa sve do sahrane dolazili u Batinu kuću na saučešće. Supruga Sladjana neprestano je ponavljala da  je njen životni saputnik planirao da uskoto napravi veliku proslavu zbog odlaska u penziju i da je  pričao o tome. 

- Moj Bato, mi te u kovčegu spuštamo u hladnu zemlju, a hteo si da se veselimo i proslavimo tvoje penzionisanje koje, evo, nisi dočekao. Deca i unuci ti plaču, kako ćemo bez tebe - jadikuje Sladjana za suprugom. 

Foto: Adelarda Popović

Juče pred porodičnom kućom Živkovića

Komšinje o Bati govore najlepšim rečima navodeći da su njegovim stradanjem porodica, rudnik i selo izgubi  mnogo. 

- Taj dan pred pogibiju srela sam ga kod kapije i pitala ga gde žuri, a on mi je rekao da žuri da što više deteline posadi i da završi kućne obaveze pre nego krene u treću smenu- plačući kaže prva komšinica i nastavlja: Svi ga žalimo, jer je bio dobar čovek, kolega i prijatelj. Pravi domaćin i veoma vitalan fizički. Nikada ga nećemo zaboraviti.-

BONUS VIDEO: