MRAČNA BIOGRAFIJA OLIVERA ANTIĆA: Nakon otkrića o zlostavljanju ćerke, OVA ZABORAVLJENA AFERA DELUJE KAO DEČIJA IGRA!


IZVOR: Republika - 22.02.2022 | 09:49


Afera "Indeks" koja je godinama tresla Srbiju i čiji je jedan od aktera Oliver Antić, koji je pod nerazjašnjenim okolnostima skončao u Portugalu, deluje kao dečija igra nakon što je otkriveno da je ambasador seksualno zlostavljao rođenu ćerku koda je imala 9 godina.

Foto: youtube/ RTS Obrazovno-naučni program - Zvanični kanal
MRAČNA BIOGRAFIJA OLIVERA ANTIĆA: Nakon otkrića o zlostavljanju ćerke, OVA ZABORAVLJENA AFERA DELUJE KAO DEČIJA IGRA!

Nakon šokantnog otkrića da je ambasador Oliver Antić punih godinu dana seksualno zlostavljao ćerku kada je imala 9 godina, o kojem je Republika već pisala, javnost u Srbiji iznova se zainteresovala za njegovu biografiju.

Mnogi su već i zaboravili da je ime Antića bilo jedno od onih koje se pominjalo u takozvanoj aferi "Index", kada su se na optužnici našli mnogobrojni profesori zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja i primanja mita. 

Ipak, ova optužnica sada deluje kao dečija igra nakon što su obelodanjeni podaci o Antiću kao seksualnom predatoru koji je zlostavljao rođenu ćerku i to tokom punih godinu dana, u periodu od leta 2020. godine do 12.08.2021 godine.

Kao što je Republika već pisala, najpre se na društvenoj mreži Tviter oglasio Igor Jurić, osnivač fondacije "Tijana Jurić" koji je napisao:

- Oliver Antić je par dana pred smrt optužen za pedofiliju. Pored ovoga, pred Prvim sudom u Bg se vodi postupak za oduzimanja starateljstva Antiću, potvrđeno nam je iz tužilaštva - naveo je Jurić.

 

 

Tragom ove informacije, Republika je došla do ekskuzivnih saznanja iz krivične prijave koja je podneta protiv Antića.

Skinuo joj je majicu i počeo da je dira po grudima, nakon čega je ona počela da plače i beži. U više navrata joj je pokazivao polni organ, pitajući je "Oćeš da pipneš lalu ili da je malo ljubneš, pri tome joj se približavajući potpuno nag - navodi se između ostalog u krivičnoj prijavi u koju je Republika imala uvid.

Antić je rođen u Beogradu 1950. godine, gde je završio i osnovnu školu, gimnaziju i Pravni fakultet. Magistrirao je 1978, a doktorirao 1983. godine. Bio je dekan Pravnog Fakulteta u Beogradu od 1998. do 2000. godine.

U to vreme, nakon donošenja Zakona o univerzitetu, tzv. "Šešeljevog zakona" otpušteni su profesori Pravnog fakulteta kritični prema tadašnjem režimu.

U junu 2012. godine imenovan je za savetnika predsednika Srbije Tomislava Nikolića, a u decembru iste godine za visokog predstavnika Srbije u Stalnom mešovitom komitetu za pitanja sukcesije.

O smrti Olivera Antića u Portugalu u medijima su objavljene oprečne informacije. Prema jednoj od verzija koja se pojavila u portugalskim medijima, Antić je izvršio samoubistvo skočivši sa litice u more u more u Boka do Inferno, u Kaškaišu.

Sa druge strane, porodica je ovu vest demantovala tvrdeći da je reč o nesrećnom slučaju.