MATEJ JE NEPOSREDNO PRE NESTANKA, OSIM SA MAJOM SOPTOM, KONTAKTIRAO SA JOŠ JEDNOM DEVOJKOM! Upoznao je na pumpi!


IZVOR: Republika - 28.01.2022 | 08:46


Matej Periš je na putu iz Splita ka Beogradu, dan pre nego što je nestao, na jednoj benzinskoj pumpi navodno upoznao devojku iz Hercegovine.

Foto: Društvene mreže
MATEJ JE NEPOSREDNO PRE NESTANKA, OSIM SA MAJOM SOPTOM, KONTAKTIRAO SA JOŠ JEDNOM DEVOJKOM! Upoznao je na pumpi!

Sa njom je razmenio brojeve telefona i ostao u kontaktu do samog nestanka.

Da podsetimo, Splićanin je nestao u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu, a njegovi prijatelji su nestanak prijavili 31. decembra u 18 sati i od tada se za njim traga.

Mladić je, prema rekonstrukciji, bio u klubu "Gotik" u Beton hali, odakle je izašao oko 1.43 sata, pa trčeći otišao do Sava promenade. Tu mu se i gubi svaki trag, a nadzorna kamera ga je snimila kako silazi prema ledenoj Savi. Kamere su snimile i kako neko pliva u reci, a tu je poslednji put i uhvaćen signal Periševog mobilnog.

Susret na pumpi

- Matej i njegovi drugovi iz Splita su krenuli za Beograd preko Zagreba. Oni su svojim kolima došli u prestonicu Hrvatske, pa su tu u jednoj agenciji iznajmili kombi i uputili se ka Srbiji - kaže izvor Kurira:

- Navodno, oni su zastali na jednoj pumpi da natoče gorivo i tu su sreli neke devojke iz Hercegovine. Matej je ušao u priču s jednom od njih, pa su čak i razmenili brojeve i nastavili da se dopisuju celog tog dana.

Međutim, komunikacija je prestala u večernjim satima, kada je Periš izašao u grad i ostao bez interneta.

- Još uvek nije poznato da li se on o nečemu dogovarao s tom devojkom. Pretpostavlja se da su njih dvoje ugovarali viđanje u bliskoj budućnosti - navodi izvor i dodaje:

Potresena

Foto: TV Prva/Printscreen

Maja Sopta nije jedina sa kojom je Matej Periš kontaktirao pred nestanak

 

- Uglavnom, kad je devojka čula šta se desilo, da je Matej nestao i da ga traži ceo region, izuzetno se uznemirila. Potresla ju je ta vest iako su se tek bili upoznali.

Podsetimo, ovo je druga devojka koja se spominje u slučaju nestanka Splićanina. Naime, u žižu javnosti dospela je Maja Sopta iz Splita, Matejeva prijateljica, koja je ispitivana i u policiji. Kako je utvrđeno, Matej je Maju zvao 30. decembra i slao joj poruke na Instagramu, ali komunikaciju nisu uspostavili jer mu se Maja nije javljala.

Ona je u svojim izjavama za Prvu televiziju pokazala kajanje što se prijatelju nije javila i zaplakala je.

Devojke su bile u malom automobilu

Prijatelj Mateja Periša koji je želeo da ostane anoniman potvrdio je da je on na putu ka Srbiji upoznao devojku.

- Njegovi drugovi koji su se posle nestanka vratili u Split govorili su o tome. Devojka je navodno bila s drugaricama u nekom malom automobilu - rekao je prijatelj nestalog momka.