MATEJU PRE DVA MESECA TRAGIČNO STRADAO DRUGAR: Prijatelj progovorio o tužnim događanjima u životu nestalog Splićanina


IZVOR: Republika - 05.01.2022 | 09:48


Šesti dan traje potraga za 27-godišnjim Matejem Perišem, nestalim nakon što se noć uoči novogodišnje noći s prijateljima zabavljao u klubu Gotik u Beogradu.

Foto: instagram.com/matejperis
MATEJU PRE DVA MESECA TRAGIČNO STRADAO DRUGAR: Prijatelj progovorio o tužnim događanjima u životu nestalog Splićanina

Njegov otac Nenad Periš od nedelje je u Beogradu, a prijatelji koji su prošli poligrafsko ispitivanje vratili su se u Split.

Policija i pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije juče su bezuspešno pretražili područje Save gde su kamere snimile zasad neidentifikovanu osobu kako stepenicama silazi prema reci.

Potraga se nastavlja i danas, a patrolni brodovi pretražuju i područje Dunava, s obzirom na to da se u njega Sava uliva na samo oko 300 metara dalje od mesta gde je Periš tulumario.

O slučaju se oglasilo juče i Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije koje poručuje da se danonoćno traga i da se preduzimaju sve mere kako bi Mateja što pre našli. I hrvatska policija ističe kako se saradnja s Republikom Srbijom odvija koordinirano i u realnom vremenu.

Objavljeni su i snimci mladića koji trči beogradskim ulicama i pokušava da uđe u taksi, a dok srpska policija traži mladog Splićanina, gotovo svi mediji u regionu pokušavaju da slože "slagalicu" od do sada viđenih slika i snimaka nadzornih kamera, koje su po Beogradu zabeležile Matejevo kretanje.

Jedan od onih koji zadnjih dana stalno gleda u snimke nadzornih kamera iz Beograda koje su dospele u javnost je i 35-godišnji Splićanin, Matejev prijatelj, s kojim su novinari Slobodne Dalmacije razgovarali u utorak.

Sagovorniku su kazali kako pokušavaju doći do Matejevih prijatelja, koji su s njime bili u Beogradu.

- Ma neće momci ništa da pričaju. Povukli su se u sebe. Ovo je za njih veliki šok. Ne znaju gde im je prijatelj, a pre dva meseca im je tragično stradao još jedan prijatelj. Tragedija na tragediju. Dobra je to ekipa mladića, nije im ovo lako za izdržati – kazao im je.