DIJANA HRKALOVIĆ PRIKRILA JOŠ DESETAK LIKVIDACIJA!? Sa Belivukom čak isplanirala ubistvo zajedničkog prijatelja Saleta Mutavog!


IZVOR: Republika - 21.11.2021 | 21:24


Dok je Dijana Hrkalović bila državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova od 2014. do 2019. godine, u Srbiji se dogodio veliko broj mafijaških obračuna.

Foto: instagram.com/printscreen
DIJANA HRKALOVIĆ PRIKRILA JOŠ DESETAK LIKVIDACIJA!? Sa Belivukom čak isplanirala ubistvo zajedničkog prijatelja Saleta Mutavog!

Policija sumnja da je ona zataškala još desetak likvidacija, saznaje Alo!

Izvor ovog lista navodi da je Dijana Hrkalović u MUP došla 2014. godine u trenutku kada se moćni crnogorski klan podelio na dva - kavački i škaljarski.

- Nakon svađe oko izgubljenog tovara sa kokainom u Španiji, „kavčani“ i „škaljarci“ su upravo 2014. godine žestoko zaratili. Broj žrtava je iz dana u dan rastao u Srbiji i u Crnoj Gori. Tada su svi birali strane, počevši od najniže rangiranih članova, pa sve do visokih državnih funkcionera, među kojima je, navodno, bila i tadašnja državna sekretarka. Po svoj prilici, ona se priključila kavačkom klanu, kojim rukovode Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer u Crnoj Gori, a Veljko Belivuk i Marko Miljković u Srbiji - objašnjava sagovornik.

S Belivukom skovala plan da ubiju Saleta Mutavog?

Dijana Hrkalović, kako je Alo! pisao, dovodi se u vezu i s ubistvom Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, nekadašnjeg vođe navijača Partizana.

- Njen i Belivukov cilj navodno je bio da Velja Nevolja zauzme mesto Saleta Mutavog. Iako su nakon ubistva i Dijana i Nevolja javno žalili za Stankovićem, sve je to bila predstava za javnost da bi uklonili sumnju sa sebe. Tako je Hrkalovićeva neutešno plakala, a Belivuk je žalio za „bratom“ nakon ubistva i dao brojne čitulje u lokalnim listovima - rekao je izvor Alo.

Zvanični podaci pokazuju da su kriminalni obračuni u Srbiji eskalirali 2015. godine, kada je ubijeno 18 ljudi. Sumnja se da je Hrkalovićeva tada manipulisala statistikom s namerom da prikrije zločine.

- Ispituje se da li je ona papirologiju i dokaze sa mesta ubistava prepravljala i prikrivala kako bi zaštitila ubice. Ostali policajci i članovi MUP-a nisu mogli da joj se suprotstave jer je i njima najverovatnije manipulisala i zatrpavala ih lažima. Stopa kriminala je tokom njene karijere u policiji znatno porasla, a počinioci su retko hapšeni. Sumnja se da je ona iza rešetaka slala samo kriminalce koji su smetali njoj i njenim saradnicima. Međutim, nakon što je 2019. godine napustila policiju, stopa kriminala je ponovo počela da opada - podvlači sagovornik.

Izvor Alo! dodaje i da Hrkalovićeva zasigurno nije jedina koja je zloupotrebila svoju funkciju, već da je imala pomoć drugih funkcionera.

- Neminovno je da je imala podršku svojih saradnika i uskoro će se otkriti ko su. Najverovatnije je imala saradnike i u Crnoj Gori, pa se sumnja da je prikrivala zločine koji su se i tamo dogodili - kaže izvor.

Žrtve klanova od 2015. do 2019. godine

*Goran Radoman (37)

- Ubijen 15. februara 2015. godine u podzemnoj garaži u Ulici Jurija Gagarina 26 na Novom Beogradu. Ubica je u „škaljarca“ ispalio 25 metaka.

* Goran Đuričković (48)

- Zet fudbalske legende Vladimira Petrovića Pižona likvidiran je hicem iz snajpera u Budvi 27. oktobra 2015. godine.

* Goran Dučić Crni (40)

- Telo Kragujevčanina isplivalo je iz vode kod Žeželjevog mosta u Novom Sadu 17. juna 2016. On je bio šef obezbeđenja šefa „škaljaraca“ Jovana Vukotića.

* Vlastimir Milošević

- Karatista je ubijen na tramvajskim šinama 30. januara 2017. godine. Za njegovu likvidaciju sumnjiči se klan Veljka Belivuka.

* Niko Roganović (66)

- Otac Duška Roganovića i stric „kavčanina“ Vladimira Roganovića ubijen je 26. jula 2017. godine u Herceg Novom.

* Davorin Baltić (41)

- Jedan od vođa kavačkog klana likvidiran je 1. januara 2018. godina na Vračaru u Beogradu. Ubica je u njega ispalio kišu metaka iz „kalašnjikova“ dok je bio u automobilu sa policajkom.

* Miloš Šaković (31)

- Član zagoričke grupe bliske škaljarskom klanu, ubijen je 31. marta 2018. godine u Podgorici. Za ovaj zločin osumnjičeno je više od deset osoba.

* Siniša Milić (45)

- Bliski prijatelj Alana Kožara raznesen je u eksploziji bombe 19. juna 2018. godine na Autokomandi u Beogradu.

* Dragoslav Miša Ognjanović

- Advokat je izrešetan 28. jula 2018. godine ispred zgrade u kojoj je živeo na Novom Beogradu. U trenutku zločina s njim je bio i njegov sin.

* Vlada Popović Pop (43)

- Član škaljarskog klana likvidiran je 1. decembra 2018. godine u kafiću na Vračaru, u Beogradu.

* Nebojša Marković (37)

- „Škaljarac“ je likvidiran 5. januara 2019. ispred svoje kuće na Banovom brdu u Beogradu. Za ovaj zločin je na 40 godina robije osuđen Čaba Der iz Čantavira.