HRKALOVIĆKA POLUDELA NA UVIĐAJU: Dijana doživela nervni slom posle ubistva Aleksandra Stankovića


IZVOR: Republika - 13.10.2021 | 08:20


Likvidacija vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića pre tačno pet godina pokrenula je krvavi rat tokom koga je na beogradskim ulicama zabeležen niz ubistava.

Foto: instagram.com/printscreen

Dijana Hrkalović u nervnom rastrojstvu nakon ubistva Aleksandra Stankovića

Tim ubistvom je ujedno poremećen odnos snaga kavačkog u odnosu na škaljarski klan. Poznato je da je kavački klan imao pomoć pojedinaca iz državnih institucija, kako Srbije tako i Crne Gore, a jednu od zapaženijih uloga odigrala je navodno tadašnja državna sekretarka u ministarstvu policije Dijana Hrkalović.

Marko Matić, politički analitičar, navodi da je Hrkalovićeva bila među prvima koji su došli na mesto ubistva i da je doživela nervni slom na uviđaju.

- Bila je veoma potrešena što znači da je bila u intimnom ili bliskom prijateljskom odnosu sa Stankovićem. Imala je neku vrstu histeričnog napada i to govori da su bili u nekoj vrsti emotivne veze. To ne mora da bude od značaja za sam rad grupe, ali ako si na visokoj poziciji u MUP nisu dozvoljene emotivne veze sa ljudima koji rade zajedno, a kamoli sa šefom kriminalnom klana. To je kompromitujuća veza, a sve kasnije što se dešavalo je nedopustivo - rekao je Matić i poručio da istraga mora da dođe do odgovora, prenosi Kurir.

Osvrnuo se i na objavu rata bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića kriminalnim grupama i mafiji jutro posle likvidacije.

Foto: printscreen/TV Studio B

Marko Matić

- To nije bilo jedino ubistvo. Bilo je još nekih, ali se ne sećam da im je ministar objavljivao rat. To je simptomatično. Treba da se vidi da li je veza postojala i koje je prirode - rekao je Matić.

Mladen Radulović, urednik portala Kurir, naveo je da je mafijašima odmah po izvršenju egzekucije odmah poznato ko stoji iza toga.

- U slučaju Aleksandra Stankovića su označili škaljarski klan i Luku Bojovića. Tada je počela i krvava serija na beogradskom asfaltu. Ono što je zastrašujuće u ovom kriminalnom ratu je podrška MUP koju su imali - naveo je Radulović.

Dodao je da su Hrkalović i Sale Mutavi bili dobro prijatelji i da je pola sata plakala posle tog ubistva i morala da popije dve tablete da bi se smirila.

- Ono što je usledilo kasnije niko nije mogao da pojmi u vrhu jedne od najvažnijih institucija MUP. Postojala je komunikacija Hrkalovićeve i vrha klana Velje Nevolje gde lično razmenjuju poruke, izostala je potvrda tih poruka, a sa druge strane došle su informacije da je 10-15 pripadnika klana ubijeno širom ulicama Srbije i Evrope od Beča, Podgorice, Atina, Krfa... - naglasio je Radulović.