ŠOKANTNA ISPOVEST BIVŠEG SARADNIKA ZEMUNSKOG KLANA: Znao sam da će ubiti Đinđića, nudili su mi pare da učestvujem u atentatu!


IZVOR: Republika - 07.07.2021 | 06:23


Đorđe Vasiljević zvani Atila (39), nekadašnji saradnik "zemunskog klana", otkrio je svojevremeno policiji da se sprema atentat na premijera Srbije Zorana Đinđića, ali mu istražni organi nisu poverovali.

Foto: Tanjug/D. ANTONIĆ

Zoran Đinđić

SNAJPER ZA DODIKA

- "Zemunci" Milan Jurišić Jure i Vladimir Milisavljević zvani Vlada Budala su mi polovinom februara 2003. ponudili novac da učestvujem u ubistvu Đinđića, ali sam to odbio. Pao sam zbog nekih krivičnih dela i 4. marta sam beogradskoj policiji rekao da se sprema atentat na premijera Srbije. Nisu mi verovali. Samo osam dana kasnije to se i dogodilo - svedoči Vasiljević.

Atila, koji nezvanično važi za najinteligentijeg srpskog kriminalca (ima stepen inteligencije čak 141), šokirao je javnost i 2008, kada je, posle bekstva iz zatvora u Sremskoj Mitrovici i hapšenja na granici sa Bosnom, izjavio da je zajedno sa Milisavljevićem trebalo da ubije tadašnjeg premijera Republike Srpske Milorada Dodika, za šta mu je obećano 100.000 evra.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Milorad Ulemek Legija

- Ubistvo je naručio izvesni Jandrek, vođa mafijaškog klana iz Hrvatske, a detalji likvidacije ugovoreni su u Beogradu, posle mog bekstva iz zatvora. Upravo ja sam trebalo da budem izvršilac atentata i da u premijera Dodika pucam iz snajpera 15, 16, 17. ili 26. aprila ove godine. Logističku podršku trebalo je da mi pruže izvesni Cviko iz Banjaluke, kao i Vlada Budala - ispričao je tada Vasiljević.

Atila je otkrio i da je iz zatvora u Sremskoj Mitrovici pobegao zajedno s kumom Stevanom Latinkovićem i da su se neko vreme krili u Beogradu, gde su se susreli s hrvatskim mafijašem Jandrekom.

- Tada mi je rekao da treba da odem u Banjaluku i ubijem premijera RS, a ako to ne bude izvodljivo, onda da likvidiram nekog njemu bliskom - rekao je Atila za Balkan info.

Foto: youtube.com/BALKAN INFO - Zvanični kanal

Đorđe Vasilić Atila

SVE PRIZNAO

Od posla nije bilo ništa jer je Vasiljević 20. marta uhapšen na graničnom prelazu u Zvorniku s falsifikovanom ličnom kartom na ime Aleksandar Švedić.

Posle toga je zatražio politički azil u BIH, uz tvrdnje da je žrtva političkog progona u Srbiji, a zatim je prilikom saslušanja otvorio dušu i priznao učešće u mnogim kriminalnim delima. Priznao je i vezu s mnogim kriminalnim grupama u Srbiji i regionu i rekao da je s njima učestvovao u kriminalu na području Hrvatske, Srbije, BiH, Mađarske, Slovenije...

Pripremu atentata potvrdile su i obaveštajne službe, kao i bijeljinski okružni tužilac Novak Kovačević. Prema nezvaničnim saznanjima medija, Državna agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) dvadesetak dana pre hapšenja Vasiljevića upozorila je MUP Republike Srpske da odbegli pripadnici "zemunskog klana" planiraju atentat na Dodika, ali je plan osujećen, kao i dve godine pre toga.

Tadašnji premijer RS je povodom tih navoda rekao da ga ne brinu informacije o pripremanju atentata na njega jer ima puno poverenje u MUP, policiju i organe bezbednosti u RS i dodao da se oseća "relaksirano".

 

Izašao na vikend, pa pljačkao

Vasiljević je u svet kriminala ušao još kao dečak, a robijao je u tri zatvora u Srbiji, ali i u Hrvatskoj, Bosni i zemljama Evrope. Zbog 17 pljački pošta i radnji u Beogradu osuđen je na devet godina zatvora, a čim je 2011. pušten na produženi vikend, pokušao je da opljačka zlataru u centru Beograda. Bejzbol palicom je izudarao vlasnika, ali je sa plenom pao samo stotinak metara dalje.
- Odrastao sam u staroj beogradskoj porodici i imao sam divno detinjstvo do sedme godine. Tada mi je otac rekao da mi je majka umrla i umesto nje je doveo maćehu. Otac je bio alkoholičar, imao je surove metode vaspitavanja. Tako sam u kriminal ušao sa 13 godina - pravdao se Atila svojevremeno pred sudom.

 

Pakao za pedofile u zatvoru

Atila je, gostujući na kanalu Balkan info, pričao i kako se robijaši obračunavaju sa silovateljima i pedofilima u zatvoru.
- Te 2006. imali smo čoveka koji je robijao sa nama, a koji je bio osuđen zbog silovanja. On i još dvojica su silovali devojku koja je prvo bila živa, a onda su nastavili to da rade i kada se ugušila. Osam meseci su njega drugi zatvorenici mučili u ćeliji. Svako jutro ustajem i čujem njega kako vrišti. Jedno jutro mi je dosadilo. Tražio sam da glasamo: ili da ga ubijemo ili da ga ostavimo na miru. Otad ga niko nije dirao, prao je, čistio sobe, toalet - ispričao je Vasiljević.
Rekao je da je on lično pretukao jednog robijaša:
- Dobio sam posle batine i dva dana samice. Ali mi nije žao. Nagazio sam onog što je izbo devojčicu od 11 godina u Batajnici. On bio pijan, a ona mu pomogla da ustane. I ovaj izvadi nož i ubije je. Dok nas straža nije razdvojila, ubio sam boga u njemu.