(VIDEO) HITNA ISTRAGA O TORTURI U VRTIĆU IZ PAKLA! Otkrivamo - TUŽILAŠTVO POKRENULO POSTUPAK POSLE PISANJA SRPSKOG TELEGRAFA!


IZVOR: Republika - 21.01.2021 | 08:32


Posle pisanja Srpskog telegrafa o strahotama koje deca preživljavaju u vrtiću "Zamak" na Voždovcu, Drugo javno tužilaštvo je pokrenulo hitan postupak, saznaje Republika.

Foto: Republika

Tortura dece u vrtiću Zamak

Nakon što su nas kontaktirali brojni roditelji svedočeći o tortuti koju prolaze njihovi mališani u ovom vrtiću, došli smo u posed snimaka koji su šokirali Srbiji i koji pokazuju sa kojom se brutalnošću vaspitačice ovog vrtića odnose prema deci.

Foto: Republika

Na jednom od njih vaspitačica kojoj se ne vidi jasno lice, bukvalno, drži pritisnutog na pod dečačića od dve-tri godine koji sve vreme plače (kasnije smo od roditelja čija deca idu u taj vrtić saznali da se radi o detetu s blagim oblikom autizma). Ista vaspitačica tom detetu na silu gura cuclu u usta, s obe ruke ga grubo diže s poda.

Foto: Republika

Na drugim snimcima vidi se kako vaspitačica izvlači troje dece iz neke vrste improvizovanog špajza. Od roditelja smo čuli da decu u tu prostorijicu, koja više liči na pregradu ormana, zatvaraju kad nisu dobra.

Foto: Republika

 

 
$bp("Brid_11217566", {"id":"22746","width":"16","height":"9","video":"705733"});

 

Podsetimo, sa slučajem vrtića "Zamak" Srpski telegraf upoznao je nadležni Sekretarijat za obrazovanje grada Beograda, na čijem je čelu Slavko Gak. Kako nam je rečeno, inspekciji je naložena vanredna kontrola ovog obdaništa.

- Ponašanje vaspitačica koje opisujete apsolutno nije prihvatljivo ni u jednom vrtiću, bez obzira na to da li je državni ili privatni. Za pomenuti privatni vrtić, koji je jedan od 420 vrtića u sistemu gradskih subvencija, sekretarijat nije dobio nijednu predstavku građana, na osnovu koje bi se, osim redovne, sprovela i vanredna kontrola. Sekretarijatu nisu upućene primedbe na rad vaspitača. Nakon navoda zbog kojih nam se obraćate sekretarijat je naložio gradskoj prosvetnoj inspekciji vanrednu kontrolu ovog vrtića i ona će biti sprovedena u naredna 24 časa. Inspekcija sprovodi redovne godišnje kontrole vrtića i vanredne, po pretpostavkama, odnosno prijavama - rečeno je iz gradskog sekretarijata.