Komšinica opisala užasan požar na Dorćolu: "Videla sam crn dim, a sa terase je devojčica vikala 'UPOMOĆ'"


IZVOR: Blic, Republika - 27.10.2020 | 14:24


"Bila sam na terasi kada sam čula zapomaganje i osetila sam dim, ali nisam dobro videla šta se dešava. Onda sam izašla napolje i videla devojku kako viče "Upomoć!"

Foto: Tanjug/N. ANĐIĆ

Ovako komšinica iz zgrade na Dorćolu opisuje kako je izgledala drama kada je požar izbio u stanu na desetom spratu zgrade, a jedna tinejdžerka ostala je zarobljena dok se vatrena stihija širila!

- Neki momci su bili na terasi ispod nje, oni su joj pomogli! - kaže komšinica.

Kako dodaje, čula je da je porodica u čijem je stanu izbio požar danas slavi slavu, i da je slavska sveća zapalila stan.

Podsetimo, požar je izbio oko 13 sati danas u stanu na desetom spratu zgrade u Ulici Visokog Stevana. Vatra se proširila po stanu dok se tinejdžerka, koja je prema nezvaničnim informacijama u tom trenutku bila sama, tuširala. Kada je izašla iz kupatila nije imala kud pa je odjurila na terasu kako bi se sklonila od vatre koja se sve brže širila.

 
$bp("Brid_03807766", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"231"});

Nesrećnu devojku su spasili radnici koji su videli šta se dešava pa su ušli u stan na devetom spratu, odmah ispod onog u kom je izbio požar. Oni su devojku uspeli da spuste preko terase do stana ispod. Odmah su vikali "Hitna pomoć, brzo".

Devojka je u požaru zadobila opekotine i odmah je prevezena u bolnicu!