Nikola Bulatovic osuđen na pet godina zatvora posle 11 godina od ubistva u Zemunu


IZVOR: Adelarda POPOVIĆ - 01.10.2020 | 12:15


Crnogorac Nikola Bulatović (45) zvani Pidža Viši osudjen je danas na pet godina zatvora u Visem sudu u Beogradu zbog pomaganja u ubistvu Zvonka Pilčevića (37), vlasnika menjačnice u Zemunu u avgustu 2009. godine.

Foto: pixabay.com

Bulatovic je oglasen krivim sto je bio svestan cinjenja krivicnog dela bio saucesnik u prebijanju na smrt Pilčevića dok mu je smrtonosne udarce zadao kontroverzni Zemunac Goran Relić Trta koji je ubijen prosle godine u Južnoafrickoj Republici. 

Kako sud nikada nije dobio zvaničnu potvrdu o Relicevoj smrti postupak protiv njega nikada nikada nije zvanicno okoncan, ali je razdvojen od postupka protiv sada osudjenog Bulatovica. 

Bulatović je bio u bekstvu više od devet godina posle zločina, ali je uhašen pre dve godine po sprskoj poternici u Kolašinu i izručen je Beogradu. Od tada se nalazi u pritvoru, te ce mu vreme provedeno u pritvoru biti uracunato u kaznu. 

Da podsetimo, prema optuznici Bulatović i Relić su 15. i 16. avgusta 2009. godine, u Zemunu na smrt pretukli  Pilčevića, udarajući ga po glavi i telu. Pilčević je od posledica povreda na licu mesta preminuo, nakon čega su osumnjičeni njegovo telo ubacili u automobil, dovezli ga u Svetotrojičinu ulicu u Zemunu i njegovo beživotmo telo izbacili trotoar. Obrazlazuci presudu sudija je objasnila da Bulatovic ipak nije bio saizbrsilac, nego samo pomagac jer je postupkom utvrdjeno da je Pilcevica tukao samo Relic.