Maloletnik iz Niša uhapšen zbog SILOVANJA dečaka! Deda žrtve dao izjavu OD KOJE ĆETE SE SMRZNUTI


IZVOR: Srbijadanas, Republika - 17.09.2020 | 20:39


Petnaestogodišnjem Nišliji O. I. koji je brutalno silovao šestogodišnjeg dečaka izrečena je samo vaspitna mera jer kazni maloletničkog zatvora podležu samo stariji od šesnaest godina.

Foto: e-stock/P. JOVANOVIĆ

Policija (Ilustracija)

Stravičan zločin dogodio se 19. marta ove godine u šumarku nedaleko od naselja Stočni Trg, gde žive i žrtva i silovatelj. O. I. je detence namamio obećanjem da će mu kupiti slatkiše, svukao ga i seksualno napao.

Kako je tada posvedočio R. D, dečakov deda, mališan je bio u lošem stanju.

- Čuo sam neko šuškanje, okrenuo se i video da taj dečko silazi sa brdašceta iza moje kuće noseći unuka na rukama. Dete je zavapilo: - Dedo, dedo, ovamo.... on ga je tada ispustio - rekao je nakon zločina ogorčeni starac koji je izrazio očekivanje da će O. I. dobiti najstrožu kaznu.

 
$bp("Brid_00374669", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"231"});
Dečačić je nakon zbrinjavanja u bolnici, upućen u Zavod za sudsku medicinu gde je ustanovljeno da ima povrede, čime je dokazano da je zaista žrtva silovanja. Njegov napadač je priveden sudiji za maloletnike Višeg suda u Nišu koji mu je odredio pritvor.

Kako je saopštila Irena Gušić, portparol Višeg suda u Nišu, postupak protiv petnaestogodišnjaka je pravosnažno okončan izricanjem vaspitne mere.