U TRENU IM UNIŠTIO ŽIVOTE! Maja je umrla, a njen verenik je očajan: Maloletniku izrečena sramna kazna!


IZVOR: Republika - 07.09.2020 | 09:33


Maloletnom Marku S. (17) iz Beograda koji je 11. jula upravljajući jahtom na otvorenom moru kod Budve usmrtio Maju Šljivančanin, a njenog verenika Vladimira Stanišića teško povredio, udarivši u barku na kojoj su se oni nalazili, danas je izrečena vaspitna mera pojačanog nadzora i društveno korisni rad.

Foto: Privatna arhiva

Vladan Stanišić i Maja Šljivančanin

Da podsetimo, gliser i barka kretali su se od ostrva Sveti Nikola ka Jazu. Maloletnik je tada tvrdio da nije video barku ispred sebe.

Osnovni sud u Kotoru je sredinom avgusta prihvatio jemstvo u iznosu od 332.000 eura koje je ponudila porodica M. S. kako bi se od optužbi za izazivanje nesreće branio sa slobode.

Maloletni M. S. je, kako se navodi u nalazu veštaka, izazvao pomorsku nesreću jer se nije pridržavao međunarodnih pravila o izbegavanju sudara na moru kao i člana 10 Zakona o sigurnosti pomorske plovidbe.

Povređeni Stanišić koji je izgubio verenicu sa kojom je tek počeo da živi, a planirao brak i porodicu, ranije je potresno govorio za Srpski telegraf i otkrio da je besan jer je jedan život ugašen zbog nečije bahatosti, pa se postavlja pitanje kako će reagovati na tako blagu kaznu za Marka S. 

Foto: Privatna arhiva

Planirali svadbu, a onda je ona nastradala

- Povrede na telu su ništa u poređenju sa povredama na duši. Ove druge ostaju večno jer smo Maja i ja sedam godina bili u vezi. Poslednja tri meseca smo živeli zajedno. Nečija bahatost nam je napravila horor od života. Da je neko režirao priču, tako strašan kraj ne bi mogao da napravi. Usred razgovora o budućnosti, dok smo Maja i ja na maloj barci planirali kako ćemo sutradan da saopštimo njenima da hoćemo da se venčamo i da stvaramo porodicu, jahta nas je pokosila s leđa. Nastupio je prekid filma, totalni. Budim se i shvatam da više nema za mene najbitnije osobe na celom svetu. Ostalo mi je da žalim i tugujem, a zbog čega?! Samo zato što je bahati klinac bio nepažljiv i neodgovoran - ispričao je Stanišić.

I otac Maje Šljivančanin je ranije govorio za medije da veruje u pravosudni sistem i da se nada da će krivac biti adekvatno kažnjen.