Silovana žena dva meseca čeka pravdu


IZVOR: Slađana STEPANOVIĆ - 05.09.2020 | 03:53


B. K. (56) iz okoline Ivanjice već dva meseca čeka na pravdu jer je bratanac (13) njenog muža još uvek na slobodi, iako ju je, prema njenim rečima, mučki silovao dva puta dok je u šumi brala pečurke.

Foto: pixabay.com

Njen advokat Zoran St. Marković kaže za naš list da mu se klijentkinja nedavno obratila za pomoć jer istraga tapka u mestu još od juna, kada se zločin dogodio.

- Odmah nakon napada, B. K. je prijavila dečaka policiji i dala izjavu. Oni su izašli na lice mesta i uzeli sve tragove, kao i njenu garderobu i mobilni telefon. Bila je i na ginekološkom pregledu. Međutim, još uvek nema rezultata istrage. Slučaj vodi Više javno tužilaštvo u Čačku - priča Marković za Srpski telegraf.

On navodi da je nesrećna žena u agoniji jer maloletnik, kom je ona strina, već dva meseca nakon mučkog iživljavanja nad njom slobodno šeta ulicom.

- Moja klijentkinja se obratila medijima u očaju da će se istraga tako pokrenuti i da će on brže biti sankcionisan, a tome u prilog govori i kako su joj govorili pre nekoliko dana da radnica u Centru za socijalni rad, koja treba da je primi, ne radi, a odmah nakon novinskih tekstova su joj javili da će je primiti - naglašava advokat i dodaje da veruje klijentkinji, kao i da misli da će istraga tek sada doći do zaključka, a da će tada Centar za socijalni rad izreći dalje mere za maloletnika.

Dečakova strina ispričala je medijima kako nikada nije imala mira od njega jer ju je stalno pratio, lupao na prozore i cepao mreže. Međutim, kada je 26. juna otišla u šumu da bere pečurke, nije ni slutila kakav joj pakao sledi.

- Videla sam da je krenuo za mnom. Govorila sam mu: "Vrati se, majmune, zvaću muža!", ali nije hteo. Gađala sam ga štapom i tada me je zaskočio s leđa. Zbacio mi je čizme i vezao ruke. Zatim mi je svukao trenerku i veš i silovao me dvaput dok me je držao za gušu. Nisam imala snage da se borim sa njim, ali sam ga uzaludno molila da me pusti - rekla je B. K. i dodala da se dečak sat vremena iživljavao nad njom.

Napastvuje i ovce

Zlostavljana žena kaže da joj je dečak na kraju mučenja rekao: "Nisam svršio. Idemo kod mene da nastavimo", ali da je ona tada uspela da pobegne kod komšija, kojima ništa nije rekla. Otišla je kući i ispričala mužu, pa su zvali policiju.

- On je rekao da ja lažem i da je on brao trešnje u šumi. Sada slobodno šeta ulicom i svaki put me gleda, a ja se strašno bojim da idem sama. Inače sam znala da je pre mene često silovao ovce, a da to i sada radi - naglasila je B. K.