Buhe ponovo prave haos po Surčinu: SLETEO S PUTA pa tvrdio da su pucali na njega


IZVOR: MILOŠ Ž. LAZIĆ - A. POPOVIĆ - 10.08.2020 | 03:00


Nemanja Buha (31), sinovac Ljubiše Buhe Čumeta, svedoka-saradnika na suđenju "zemunskom klanu", digao je preksinoć policiju na noge, napravivši pravi metež u Surčinu, koji inspektori još nisu uspeli da razjasni. On je sa suprugom zatečen pijan u slupanim kolima, kada je tvrdio da je nepoznata osoba maskirana fantomkom pucala na njega. Kasnije je medijima izjavio da je samo "sleteo s puta".

Foto: youtube.com/printscreen

Nemanja Buha sa devojkom

Sačmarica

- Građani su prijavili pucnjavu u blizini benzinske pumpe u Vojvođanskoj ulici na ulasku u Surčin. Policajci na licu mesta nisu zatekli nikog, ali su bili vidljivi trgovi udesa, delovi automobila i staklo. Nekoliko stotina metara dalje pronađen je i audi. U njemu su bili Nemanja Buha i njegova supruga Nikoleta - navodi izvor iz istrage.

Na lice mesta je došlo nekoliko policijskih kola, ali su se brzo okupili i prijatelji mladog Buhe.

Očevidac: Bilo je dosta naroda i policije. Videla sam i dva mladića u bermudama, sa rukama vezanim lisicama

- Videla sam veliku gužvu oko 1.30. Bilo je dosta naroda i policije. Videla sam i dva mladića u bermudama, koji su bili naslonjeni na policijski automobil sa rukama vezanim lisicama na leđima. Uviđaj je trajao dva sata - rekla nam je juče jedna stanarka ulice koja je želela da ostane anonimna.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Drvo u koje je udario sa autom

Mali Čume

Nemanja Buha poznat je i po nadimku Mali Čume, koji je dobio po svom stricu, nekadašnjem vođi "surčinskog klana" i najpoznatijem svedoku-saradniku. Ipak, mnogo češći gost na stanicama crne hronike jeste Nemanjin mlađi brat Nikola.

Nikola i Čumetov sin Boško Buha napali su u februaru ove godine bivšeg košarkaša Aleksandra S. u Surčinu i pretukli ga. Nikola je osuđivan i 2017. godine zbog ilegalnog posedovanja oružja i tada je osuđen na godinu dana kućnog zatvora.

Prva informacija koju je, prema nekim medijima, policajcima rekao sam Nemanja jeste da je neko u blizini benzinske pumpe pucao iz sačmarice u pravcu njegove glave, ali da ga je sačma samo okrzla. Navodni napadač na glavi je imao fantomku. Tokom dana te navode Nemanja je demantovao.

 
$bp("Brid_96992906", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"231"});

- Sleteo sam s puta i udario. Slomljen mi je branik i pukla je šoferšajbna. Udario sam glavu, imam čvorugu, a supruzi, na svu sreću, nije ništa, ali se potresla. Rečeno mi je da odem u Urgentni centar, a kasnije sam se vratio kući. Nema govora da je neko pucao na mene. Dobro smo, ali mi je automobil oštećen - rekao je on medijima.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Mesto nezgode

Dobio batine zbog Kaće Grujić

Na Dan zaljubljenih 2014. godine Nemanja Buha dobio je batine u jednom beogradskom klubu od obezbeđenja tadašnje savetnice u Vladi Srbije Dušice Jevđenović, poznatije kao državna starleta.

Foto: Public

Dušica Jevđenović

Mali Čume tom prilikom je zadobio lakše povrede, a iste noći mu je ukazana pomoć u Urgentnom centru. Pored Nemanje, lakše je povređena i njegova tadašnja devojka pevačica Katarina Grujić, koja je, navodno, i isprovocirala čitav sukob.

Foto: Prntscrin

Katarina Grujić u bolnici

- Katarina i njen dečko su se ljubili u klubu. Ničim izazvana, ona je po lokalu ledom počela da gađa pogrešne ljude. Odjednom je počela tuča, u koju se umešalo moje obezbeđenje. Dečko koji mene čuva i vozi na posao u Vladu prebio je dečka te pevačice, poznatijeg kao Nemanja Buha - rekla je tada Jevđenovićeva.

Odneli audi

Međutim, neobično je da je za saobraćajnu nesreću bez teže povređenih i poginulih uviđaj trajao više sati, ali i to što je policija oduzela audi kupe, koji je vozio Nemanja Buha.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Mesto događaja

Kako Srpski telegraf nezvanično saznaje, na licu mesta navodne pucnjave, ali ni u kolima, nije pronađen patrona za lovačku pušku, kako se najpre spekulisalo po medijima.