SUĐENJE ŽANDARMIMA: Andrej Vučić zadobio tri povrede policijskom palicom


IZVOR: Tanjug - 13.10.2017 | 15:35


Brat predsednika Srbije, Andrej Vučić zadobio je tri povrede od udaraca pripadnika Žandramerije nanetih policijskom palicom tokom Parade ponosa u septembru 2014. u Beogradu, posvedočio je veštak sudske medicine Branimir Aleksandrić u Višem sudu u Beogradu.

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Zadobio povrede u incidentu tokom Gej parade 2014. godine: Andrej Vučić

On je precizirao da je na osnovu uvida u medicincku dokumentaciju s prvog pregleda, zaključio da je Andrej Vučić imao "dva krvava podliva na leđima" dužine oko 20 centimetara i širine oko 1,5 centimetara i jedan krvavi podliv na levom ramenu "prečnika oko pet centimetara".

Veštak je tokom svedočenja na suđenju osmorici žandarma optuženih za napad na Andreja Vučića i brata gradonačelnika, Predraga Malog, kao i još dvojicu pripadnika vojne policije, dao mišljenje da je Predrag Mali zadobio tri krvava podliva na leđima i jedan na desnom ramenu.


On je ustvrdio da su i pripadnici vojne bezbednosti koji su bili s Vučićem i Malim, zadobili su povrede od policijskih palica, odbacujući tvrdnje odbrane da su povrede kod njih mogle da nastanu od udaraca u zid ili od šutiranja ivice policijskog štita.

Zbog toga je odbrana optuženih najavila da će pisanim putem putiti sudu primedbe na sadržinu svedočenja vešataka. 

Suđenje se nastavlja 20. oktobra.