Tužilaštvo i policija u borbi za živote građana! I dalje se krši policijski čas, ali u ovim gradovima situacija je shvaćena veoma ozbiljno


IZVOR: Republika - 21.04.2020 | 07:48


Najduži policiski čas je za nama! Tokom 84 časa karantina koji je za mnoge značio poduži odmor, to za policiju i tužilaštvo nije bio slučaj.

Foto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ

Foto: Ilustracija

Ove državne institucije od početka uvođenja vanrednog stanja rade punom parom kako bi sačuvali što veći broj života u borbi protiv širenja koronavirusa.

Dnevne statistike pokazuju da su građani počeli da poštuju mere predistrožnosti u borbi protiv koronavirusa, no, i dalje se nađe na ulici neki "kukolj u žitu" koji zadaje muke policiji a pogotovo tužilaštvu, koji neumorno rade kako bi svaki slučaj detaljno obradili i završili u rekordnom roku.

U Beogradu je tokom najduže zabrane kretanja u periodu od 84 časa policijski čas prekršilo 35 osoba i protiv njih su podnete prekršajne prijave.

Smederevo je imalo manji broj prekršilaca policijskog časa i to 31, dok je u Smederevu ovu meru prekršilo 12 osoba, a u Valjevu 8. Protiv njih su takođe podnete prekršajne prijave.

Zanimljivo je da su gradovi poput Novog Sada, Kragujevca i Niša bili potpuno mirni i u njima nije bilo kršenja mere policijskog časa.

S druge strane, prvi put se desilo da nije bilo kršenja mere izolacije u gore navedenim gradovima.