Dva puta ga je smrt zaobišla, ima preko 60 krivičnih prijava, etiketiran kao narko-diler! Evo ko je Alibeg upucan na Novom Beogradu


IZVOR: Republika - 25.01.2020 | 19:49


Nenad Alajbegović (39), zvani Alibeg, bivši vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni" ranjen je iz vatrenog oružja večeras na Novom Beogradu.

Foto: ST/N. MANDIĆ/MUP

Nenad Alajbegović ranjen je večeras na Novom Beogradu

Alajbegović je od ranije poznat policiji kao težak narko-diler, a u evidenciji ima više od 60 krivičnih prijava, među kojima su i za ubistvo, drogu, nedozvoljeno držanje oružja, razbojništva...

On je u pratnji prijatelja dovezen u Urgentni centar.

Foto: e-stock/D. MILENKOVIĆ

Policija na licu mesta gde je upucan

Trenutno se ne zna gde je i kako došlo do pucnjave, a kako saznajemo onaj koji ga je dovezao u Urgentni ne želi da iznese te informacije. 

Beogradska policija utvrđuje šta se tačno i gde dogodilo.

Upozoren već dva puta

Nenad Alajbegović (39), zvani Alibeg, bivši vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni", upucan je i 26. jula 1019. godine u stomak u Ulici omladinskih brigada na Novom Beogradu, nakon čega je prevezen u Ugrentini centar. Međutim, pre ovog napada u julu 2010. godine on je čudom ostao nepovređen kada mu je napravljena sačekuša ispred zgrade u kojoj je stanovao, u Ulici narodnih heroja na Novom Beogradu. U njega je tada, dok je izlazio iz zgrade, pucao nepoznati muškarac, ali sva tri ispaljena metka su ga promašila.

Bio u popravnom domu kao maloletnik

Već sa 16 godina je prvi put osuđen kao maloletnik i poslat je u Vaspitno-popravni dom u Kruševcu.

Nakon izlasak iz popravnog doma Alajbegović je više puta privođen. Pre deset godina, 2009. godine je sumnjičen i za ubistvo u Zemunu.

Već do 2011. godine u dosijeu je imao 68 krivičnih prijava i do tog perioda je ukupno tri puta osuđen na zatvorsku kaznu - zbog nanošenja teških telesnih povreda, posedovanja nelegalnog oružja, ali i zbog privrednog kriminala.

Foto: e-stock/D. MILENKOVIĆ

Hapšenje i u inostranstvu

Nakon što je odslužio te kratkotrajne kazne, za Nenada se čulo 2015. godine, kada je uhapšen u Banjaluci, gde se skrivao jer ga je beogradska policija tražila zbog razbojništva.

Prilikom hapšenja u Republici Srpskoj u stanu koji je koristio policija je pronašla više od 800 tableta ekstazija i manju količinu marihuane.