Policija za petama Malčanskom Berberinu: Monstrum se krije kod kuće!


IZVOR: Tanja MILOVANOVIĆ - 03.01.2020 | 04:00


Policija već 15 dana intenzivno traga za višestrukim silovateljem Ninoslavom Jovanovićem (46), poznatijim kao Malčanski Berberin, koji se sumnjiči za otmicu Monike Karimanović (12), pronađene prošle nedelje u napuštenoj kući u selu Pasjača. Jovanović je kobnog dana u poslednjem trenutku uspeo da izbegne hapšenje, a prema poslednjim informacijama, sumnja se da se monstrum sve vreme krije kod kuće i da je maskiran u ženu!

Foto: MUP Srbije

U BEKSTVU Ninoslav Jovanović

Naime, pojedini meštani sela Malče, iz kojeg je rodom Jovanović, tvrde da su ga nedavno videli kako šeta ulicama ovog mesta!

- Samo dan nakon Nove godine jedan meštanin Malče prijavio je policiji da je navodno ugledao Jovanovića u svom komšiluku. Najpre je bio skeptičan da li da obavesti policiju o ovome jer nije bio siguran, učinilo mu se da je na glavi imao maramu, ali je na kraju ipak odlučio da prijavi - kaže izvor Srpskog telegrafa.

15 dana policija intezivno traga za višestrukim silovateljem

Sumnju da se Malčanski Berberin zapravo krije kod kuće dodatno je pojačalo i to što su se ubrzo pojavili još neki građani koji tvrde da su videli Jovanovića.

Foto: Republika

Otac otmičara: Sramota me je, neću da čujem za njega

Otac Ninoslava Jovanovića oglasio se prvi put od Monikine otmice za medije, rekavši da ne želi više da čuje za svog sina.

- Prijavio sam njegov nestanak još u julu, od tada ga nisam video, samo sam čuo da se šunja okolo. Kad sam čuo da je oteo Moniku, brinuo sam samo za dete, za njega ne. Dvadeset i dve godine robije nisu pomogle da se Ninoslav popravi i neće. Sramota me je! Ne želim da čujem za njega - rekao je stariji Jovanović za medije.

- Nismo iznenađeni što čujemo da je možda maskiran i u ženu. On je na sve spreman samo kako bi zavarao trag policiji i umakao joj. Ali sumnjam da će izdržati još dugo ovu opsadu - dodaje sagovornik.

Otmičar zna svaki pedalj ovog sela. To mu i pruža prednost u bežanju jer poznaje sve kuće, sporedne puteve, ali i skrovišta

RUŽNE STVARI

Monika, koja je pronađena u nedelju nakon višednevne potrage, trenutno se oporavlja i pod stalnim je nadzorom lekara i psihologa. Ona je nakon pronalaska ispričala policajcima da ju je Jovanović presreo na putu do škole, nakon čega je počelo višednevno mučenje.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Predstavio se kao domar

Devojčica je policajcima ispričala i da ju je tog 20. decembra Jovanović presreo na putu ka školi u mestu Brzi Brod, gde živi.

- Zaustavio je auto pored mene i rekao da je zalutao i, ako mogu da mu pokažem put do škole, pošto se tamo zaposlio kao domar. Sela sam u auto i odmah me je odvezao do groblja, a potom u šumu.

- Svakog dana me je terao da pešačim po pet-šest sati i šišao me malo-pomalo. Radio mi je ružne stvari, tukao me je i mučio. Govorio je da će nas policajci oboje ubiti ukoliko nas pronađu - ispričala je nesrećna devojčica.

Foto: MUP Srbije

Monika: Srećna Nova godina

Monika se iz bolnice zahvalila svima koji su učestvovali u njenoj potrazi i čestitala Novu godinu.

- Monika sve pozdravlja, svim dobronamernim građanima koji su porodici pružili podršku želimo srećnu novu 2020. godinu. Ona je dobro, oporavlja se i počela je normalno da priča - rekao je za medije devojčicin otac Robert Karimanović.

Ko je otmičar

osuđen za tri silovanja i jedan pokušaj, sve žrtve šišao nakratko
odležao kaznu za više od 25 prevara
polno uznemiravao maloletnice na internetu
marta ove godine pušten na slobodu
osumnjičen za otmicu male Monike