Kriminolog veruje da je Monika živa, a ovo je razlog


IZVOR: Republika - 25.12.2019 | 19:03


Monika Karimanović (20) nestala je 20. decembra. Glavni osumnjičeni za njenu otmicu je višestruki povratnik Ninoslav Jovanović, koji je zbog zlodela koje je ranije učinio, dobio nadimak "Malčanski berberin".

Foto: MUP Srbije

Monika Karimanović

Jovanović je ovaj nadimak dobio jer je kod prethodnih zločina devojčice šišao, pa ih onda silovao. Objašnjenje za ovakav postupak stručnjaci su našli u njegovom detinjstvu, kada ga je majka tokom šišanja zatvarala i na silu kratila njegovu kosu.

Poznanici za Jovanovića govore da je on još od ranog detinjstva bio često premlaćivan, zlostavljan, a i kada je odrastao često su ga tukli drugi momci i zvali "Retardirani".

Monika i njen otmičar poslednji put su locirani u selu Orešac, gde su svedoci potvrdili da Jovanović devojčicu svuda vodi sa sobom. Jake policijske snage trenutno kontrolišu čitavo područje, a mnogi strahuju da li će devojčica ostati živa.

Foto: Public

Zlatko Nikolić

Kriminolg Zlatko Nikolić, za Alo, podelio je svoje utiske o nesrećnoj situaciji koja traje poslednjih 5 dana, ali i mogućem ishodu! 

- U dubini svog bolesnog uma on je svestan da je đavo odneo šalu, i postoji velika verovatnoća da na kraju svega otmičar izvrši samoubistvo. Nakon pet zlodela, ovo je prvi slučaj u kom je policija izvršila ovoliki pritisak koji verovatno neće uspeti da iznese. Kao neko ko je više puta do sad izvršio apsolutno identična krivična dela i da ima ustaljeni manir devijantnog ponašanja, postoji šansa da će devojčica ostati živa, čemu se i svi nadamo. Ovakvi ljudi su nepopravljivi, i oni bi uvek ponovili isti zločin - zaključio je Nikolić.