Prošla je kroz neviđeni pakao! Taksistkinja otkrila šta su joj migranti monstrumi radili u vozilu, a zbog jedne stvari smučiće vam se život


IZVOR: telegraf.rs, Republika - 27.11.2019 | 10:42


Taksistkinju Nataliju Rangelov u Pirotu napali su migranti, koje je prevozila od centra grada do kampa u kom su smešteni. Ona je otkrila sve detalje strašnog napada i maltretiranja koje su joj pripredile strane mušterije.

Foto: RTS/printscreen

Natalija Rangelov

Kako je za "Telegraf" rekla i ranije je vozila migrante, ali nikada nije imala probleme sa njima. Vožnja je počela uobičajeno, kada su je zaustavili na autobuskoj stanici i rekli joj gde žele da odu.

- Vozila sam ih normalno do njihovog kampa, oni su pričali nešto na svom jeziku, ja, naravno, nisam razumela. Na nekoliko stotina metara pred odredište, zapalili su cigarete, a ja sam ubrzo počela da osećam smrad: zapalili su mi kosu. Ne znam da li su direktno upaljačem ili su zakačili cigaretom, ali tada sam počela da vičem - počela je svoju priču o neprijatnom incidentu.

Natalija je, inače, već godinu dana taksi prevoznica i u taj posao je ušla kako bi izdržavala kćerkicu (4). Kako je za naš portal rekla, vozila je i ranije i migrante i muškarce, ali je niko nikada nije napao, niti je imala bilo kakvu neprijatnost.

Kada je počela da viče, uplašena, jedan od migranata je pokušao na još ružniji način da je smiri.

- Ovaj momak koji je sedeo napred, a bilo ih je ukupno trojica, pokušao je da me poljubi u obraz, valjda kao da me smiri. To me je još više razbesnelo i već su počele da mi naviru najcrnje misli, rekoh sebi: izgleda da će se desiti ono najgore. Nisam znala ni da li su naoružani - kaže napadnuta majka i preduzetnica.

Protest u Pirotu

Protest taksista u znak podrške Nataliji Rangelov održaće se i danas u Pirotu. Svi okupljeni, nakon brojnih neprijatnosti koje su kulminirale Natalijinom, kažu da samo žele zaštitu i bezbednost u svom gradu.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

U saopštenju Policijske uprave Pirot se navodi da su pripadnici PU u Pirotu, odmah po prijavi da su taksisti sa desetak vozila došli kod Prihvatnog centra za migrante, izašli na lice mesta.

- Policiji je prijavljeno da su se trojica migranata koje je taksijem vozila dvadesetčetvorogodišnja žena neprimereno ponašali, kao i da ju je jedan od njih opsovao i vređao. Policija je odmah po ovoj prijavi identifikovala trojicu migranata i obavila razgovor sa njima, kao i sa oštećenom. O ovom događaju su obavešteni Osnovno javno tužilaštvo u Pirotu. Nema elemenata krivičnog dela i sudija Prekršajnog suda koji se izjasnio da nema elemenata prekršaja - navodi se u saopštenju PU Pirot.

Tada je zaustavila auto, a oni su izlazeći počeli da joj psuju "srpsku majku". Na njenu rečenicu da će pozvati policiju, dvojica su počela da beže, a jedan ju je odgurnuo.

Od straha i šoka, Natalija kaže da se ne seća ni da li su joj platili. Pozvala je partnera i policiju i sačekala ih na tom mestu, 200 metara od izbegličkog kampa.

Na naše pitanje da li bi mogla da ih prepozna, odgovara potvrdno i dodaje da bi rekla da imaju oko 20 godina, kao i da joj nisu delovali uračunljivo.

- Policija mi je nakon dolaska na lice mesta i pravljenja zapisnika rekla da nema osnova za krivičnu prijavu. Ono što ja želim, a u tome su me podržale i moje kolege, jeste da se migranti udalje sa lokacije na kojoj se sada nalaze u Pirotu. Moje dete hoda ulicama grada, da li treba da se desi neka tragedija? - pita Natalija.

Prema njenim rečima iz Komesarijata za izbeglice rekli su joj da su ti momci proterani iz kampa, pa te osobe nisu pod njihovom nadležnošću.